Instructies

4 personen
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 el bloemsuiker
1

Begin met de marinade. Meng een scheut water en een scheut rode wijnazijn met de bloemsuiker.

2 rapen, 2 Rode bieten
2

Schil de rapen en de rode bieten. Snijd de groenten eerst in plakjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).

3

Leg de fijngesneden raap en rode biet in de marinade. Roer om.

1 komkommer, 2 Wortels
4

Snijd ook de komkommer en wortelen in julienne.

200 g glasnoedels
5

Breng water aan de kook en week er de glasnoedels in. Respecteer de instructies op de verpakking (gaar deze oosterse noedels niet zoals een klassieke Italiaanse tarwepasta).

De misovinaigrette

1 el miso pasta, 2 el rijstazijn, 2 el ahornsiroop
6

Doe de misopasta in een mengkom. Klop los met de ahornsiroop en de rijstazijn.

1 scheutje sesamolie, 1 el olie met neutrale smaak
7

Voeg er neutrale olie en een scheutje sesamolie aan toe.

Afwerken en serveren

8

Schep de reepjes komkommer en wortel door de misovinaigrette. Doe er ook de gepekelde raap en rode biet bij.

9

Giet de glasnoedels af en koel onder koud stromend water. Meng ze onder de groenten.

handvol krokante uitjes, koriander
10

Serveer de oosterse salade in een diep bord of in een kommetje. Werk af met wat krokante uitjes en koriander.