Instructies
4 personen
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 el bloemsuiker
1
Begin met de marinade. Meng een scheut water en een scheut rode wijnazijn met de bloemsuiker.
2 rapen, 2 Rode bieten
2
Schil de rapen en de rode bieten. Snijd de groenten eerst in plakjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
3
Leg de fijngesneden raap en rode biet in de marinade. Roer om.
1 komkommer, 2 Wortels
4
Snijd ook de komkommer en wortelen in julienne.
200 g glasnoedels
5
Breng water aan de kook en week er de glasnoedels in. Respecteer de instructies op de verpakking (gaar deze oosterse noedels niet zoals een klassieke Italiaanse tarwepasta).
De misovinaigrette
1 el miso pasta, 2 el rijstazijn, 2 el ahornsiroop
6
Doe de misopasta in een mengkom. Klop los met de ahornsiroop en de rijstazijn.
1 scheutje sesamolie, 1 el olie met neutrale smaak
7
Voeg er neutrale olie en een scheutje sesamolie aan toe.
Afwerken en serveren
8
Schep de reepjes komkommer en wortel door de misovinaigrette. Doe er ook de gepekelde raap en rode biet bij.
9
Giet de glasnoedels af en koel onder koud stromend water. Meng ze onder de groenten.
handvol krokante uitjes, koriander
10