Crêpes normandes
Op z'n veertiende werkte Jeroen in een pannenkoekenhuisje. Dat ene recept voor geflambeerde flensjes met gekarameliseerde appel is altijd blijven plakken. Jeroen gebruikt het nog altijd als basis voor zijn eigen crêpes.
Crêpes normandes
Op z'n veertiende werkte Jeroen in een pannenkoekenhuisje. Dat ene recept voor geflambeerde flensjes met gekarameliseerde appel is altijd blijven plakken. Jeroen gebruikt het nog altijd als basis voor zijn eigen crêpes.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
200 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Melk
0,5 l
Boter
40 g
Vanillestokken
2
Eieren
2
Kristalsuiker
40 g
Zout
Appel
1
Calvados
Poedersuiker
Vanille-ijs
Benodigdheden
Staafmixer
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Crêpes normandes
40 g boter
1
Smelt de boter voor het beslag.
2 vanillestokken, 0,5 l melk
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de melk.
2 eieren, 40 g kristalsuiker
3
Doe de eieren en de suiker bij de melk.
200 g bloem, zout
4
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
5
Giet de gesmolten boter bij het beslag.
6
Mix tot een glad beslag met een staafmixer.
7
Smelt een klontje boter in de pan.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in plakken. Steek er het klokhuis uit met een klein uitsteekvormpje.
9
Strooi wat suiker bij de boter en laat karamelliseren. Bak een plak appel aan beide kanten. Zorg dat de karamel niet verbrandt.
10
Giet een pollepel beslag over de appel. Laat de bovenkant drogen op een zacht vuur en draai de pannenkoek om.
calvados
11
Giet een scheutje Calvados bij de pannenkoek en flambeer.
TIPJe kunt de Calvados ook opwarmen, in brand steken en aan tafel over de pannenkoek gieten.
poedersuiker, vanille-ijs
12
Werk de pannenkoek af met poedersuiker en serveer met een bol vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Crêpes normandes
40 g boter
1
Smelt de boter voor het beslag.
2 vanillestokken, 0,5 l melk
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de melk.
2 eieren, 40 g kristalsuiker
3
Doe de eieren en de suiker bij de melk.
200 g bloem, zout
4
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
5
Giet de gesmolten boter bij het beslag.
6
Mix tot een glad beslag met een staafmixer.
7
Smelt een klontje boter in de pan.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in plakken. Steek er het klokhuis uit met een klein uitsteekvormpje.
9
Strooi wat suiker bij de boter en laat karamelliseren. Bak een plak appel aan beide kanten. Zorg dat de karamel niet verbrandt.
10
Giet een pollepel beslag over de appel. Laat de bovenkant drogen op een zacht vuur en draai de pannenkoek om.
calvados
11
Giet een scheutje Calvados bij de pannenkoek en flambeer.
TIPJe kunt de Calvados ook opwarmen, in brand steken en aan tafel over de pannenkoek gieten.
poedersuiker, vanille-ijs
12
Werk de pannenkoek af met poedersuiker en serveer met een bol vanille-ijs.