
Op z'n veertiende werkte Jeroen in een pannenkoekenhuisje. Dat ene recept voor geflambeerde flensjes met gekarameliseerde appel is altijd blijven plakken. Jeroen gebruikt het nog altijd als basis voor zijn eigen crêpes.
Ingrediënten
- 40 g boter
- 2 vanillestok
- 5 dl melk
- 2 ei
- 40 g kristalsuiker
- 200 g bloem
- zout
- 1 appel
- calvados
- poedersuiker
- vanille-ijs
Benodigdheden
- een elektrische staafmixer
- een klein uitsteekvormpje
Bereiding
Crêpes normandes
Smelt de boter voor het beslag.
Snijd de vanillestokken in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de melk.
Doe de eieren en de suiker bij de melk.
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe.
Giet de gesmolten boter bij het beslag.
Mix tot een glad beslag met een staafmixer.
Smelt een klontje boter in de pan.
Schil de appel en snijd hem in plakken. Steek er het klokhuis uit met een klein uitsteekvormpje.
Strooi wat suiker bij de boter en laat karamelliseren. Bak een plak appel aan beide kanten. Zorg dat de karamel niet verbrandt.
Giet een pollepel beslag over de appel. Laat de bovenkant drogen op een zacht vuur en draai de pannenkoek om.
Giet een scheutje Calvados bij de pannenkoek en flambeer.
Werk de pannenkoek af met poedersuiker en serveer met een bol vanille-ijs.