Cordon bleu met champignon-tomatensaus en waterkerspuree
Cordon bleu met champignon-tomatensaus en waterkerspuree
Gepaneerde varkenslapjes met een vulling van gekookte ham en Belgische kaas, champignonsaus met tomaat en madeira, en waterkerspuree.
Cordon bleu met champignon-tomatensaus en waterkerspuree
Cordon bleu met champignon-tomatensaus en waterkerspuree
Gepaneerde varkenslapjes met een vulling van gekookte ham en Belgische kaas, champignonsaus met tomaat en madeira, en waterkerspuree.
Ingrediënten
4 personen
Varkenslapjes
600 g
Gekookte ham
2 plakjes
Hinkelspel pas de rougein plakjes
150 g
Bloem
4 el
Eieren
2
Paneermeel
100 g
Champignons
2 bakjes
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn en laurier
1
Kippenbouillon
1 blokje
Tomatenpuree
1 el
Bloem
1 el
Witte wijn
0,1 l
Water
0,1 l
Madeira
1 flinke scheut
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Boter
1
Melk
1 scheutje
Mosterd
1 el
Waterkers
2 bosjes
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 bakjes champignons
2
Snijd de champignons in vier en bak ze in boter.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Snipper de sjalot en de look fijn en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 1 el Tomatenpuree, 1 el bloem
4
Voeg de kruidentuil, de tomatenpuree en de bloem toe en laat even stoven.
0,1 l witte wijn, 1 blokje Kippenbouillon, 0,1 l Water
5
Blus met de witte wijn en voeg de kippenbouillon en het water toe. Kruid met peper en zout en laat even zacht koken.
600 g varkenslapjes, 2 plakjes gekookte ham, 150 g Hinkelspel pas de rouge (in plakjes), 4 el bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel
6
Maak de cordon bleus met de varkenslapjes, de ham en de kaas. Haal ze eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en bedek ze met paneermeel.
7
Bak de cordon bleus in arachideolie met een klont boter op beide kanten krokant.
1 boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
8
Giet de aardappelen af en voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
2 bosjes Waterkers, 1 el mosterd
9
Snijd de waterkers grof en doe hem erbij, samen met een lepel mosterd. Kruid de puree met peper en zout.
1 flinke scheut madeira
10
Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.
11
Schep een lepel puree en een cordon bleu op een bord en werk af met de saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 bakjes champignons
2
Snijd de champignons in vier en bak ze in boter.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Snipper de sjalot en de look fijn en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 1 el Tomatenpuree, 1 el bloem
4
Voeg de kruidentuil, de tomatenpuree en de bloem toe en laat even stoven.
0,1 l witte wijn, 1 blokje Kippenbouillon, 0,1 l Water
5
Blus met de witte wijn en voeg de kippenbouillon en het water toe. Kruid met peper en zout en laat even zacht koken.
600 g varkenslapjes, 2 plakjes gekookte ham, 150 g Hinkelspel pas de rouge (in plakjes), 4 el bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel
6
Maak de cordon bleus met de varkenslapjes, de ham en de kaas. Haal ze eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en bedek ze met paneermeel.
7
Bak de cordon bleus in arachideolie met een klont boter op beide kanten krokant.
1 boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
8
Giet de aardappelen af en voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
2 bosjes Waterkers, 1 el mosterd
9
Snijd de waterkers grof en doe hem erbij, samen met een lepel mosterd. Kruid de puree met peper en zout.
1 flinke scheut madeira
10
Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.
11
Schep een lepel puree en een cordon bleu op een bord en werk af met de saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Varkenslapjes
600 g
Gekookte ham
2 plakjes
Hinkelspel pas de rougein plakjes
150 g
Bloem
4 el
Eieren
2
Paneermeel
100 g
Champignons
2 bakjes
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn en laurier
1
Kippenbouillon
1 blokje
Tomatenpuree
1 el
Bloem
1 el
Witte wijn
0,1 l
Water
0,1 l
Madeira
1 flinke scheut
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Boter
1
Melk
1 scheutje
Mosterd
1 el
Waterkers
2 bosjes
Cordon bleu met champignon-tomatensaus en waterkerspuree
Gepaneerde varkenslapjes met een vulling van gekookte ham en Belgische kaas, champignonsaus met tomaat en madeira, en waterkerspuree.Instructies
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 bakjes champignons
2
Snijd de champignons in vier en bak ze in boter.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Snipper de sjalot en de look fijn en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 1 el Tomatenpuree, 1 el bloem
4
Voeg de kruidentuil, de tomatenpuree en de bloem toe en laat even stoven.
0,1 l witte wijn, 1 blokje Kippenbouillon, 0,1 l Water
5
Blus met de witte wijn en voeg de kippenbouillon en het water toe. Kruid met peper en zout en laat even zacht koken.
600 g varkenslapjes, 2 plakjes gekookte ham, 150 g Hinkelspel pas de rouge (in plakjes), 4 el bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel
6
Maak de cordon bleus met de varkenslapjes, de ham en de kaas. Haal ze eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en bedek ze met paneermeel.
7
Bak de cordon bleus in arachideolie met een klont boter op beide kanten krokant.
1 boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
8
Giet de aardappelen af en voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
2 bosjes Waterkers, 1 el mosterd
9
Snijd de waterkers grof en doe hem erbij, samen met een lepel mosterd. Kruid de puree met peper en zout.
1 flinke scheut madeira
10
Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.
11
Schep een lepel puree en een cordon bleu op een bord en werk af met de saus.