Instructies
4 personen
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 bakjes champignons
2
Snijd de champignons in vier en bak ze in boter.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Snipper de sjalot en de look fijn en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 1 el Tomatenpuree, 1 el bloem
4
Voeg de kruidentuil, de tomatenpuree en de bloem toe en laat even stoven.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,1 l witte wijn, 1 blokje Kippenbouillon, 0,1 l Water
5
Blus met de witte wijn en voeg de kippenbouillon en het water toe. Kruid met peper en zout en laat even zacht koken.
600 g varkenslapjes, 2 plakjes gekookte ham, 150 g Hinkelspel pas de rouge (in plakjes), 4 el bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel
6
Maak de cordon bleus met de varkenslapjes, de ham en de kaas. Haal ze eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en bedek ze met paneermeel.
7
Bak de cordon bleus in arachideolie met een klont boter op beide kanten krokant.
1 boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
8
Giet de aardappelen af en voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
2 bosjes Waterkers, 1 el mosterd
9
Snijd de waterkers grof en doe hem erbij, samen met een lepel mosterd. Kruid de puree met peper en zout.
1 flinke scheut madeira
10
Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.
11