Instructies

4 personen
1.000 g Loskokende aardappelen
1

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

2 bakjes champignons
2

Snijd de champignons in vier en bak ze in boter.

1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3

Snipper de sjalot en de look fijn en voeg ze toe.

1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 1 el Tomatenpuree, 1 el bloem
4

Voeg de kruidentuil, de tomatenpuree en de bloem toe en laat even stoven.

0,1 l witte wijn, 1 blokje Kippenbouillon, 0,1 l Water
5

Blus met de witte wijn en voeg de kippenbouillon en het water toe. Kruid met peper en zout en laat even zacht koken.

600 g varkenslapjes, 2 plakjes gekookte ham, 150 g Hinkelspel pas de rouge (in plakjes), 4 el bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel
6

Maak de cordon bleus met de varkenslapjes, de ham en de kaas. Haal ze eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en bedek ze met paneermeel.

7

Bak de cordon bleus in arachideolie met een klont boter op beide kanten krokant.

1 boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
8

Giet de aardappelen af en voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen.

2 bosjes Waterkers, 1 el mosterd
9

Snijd de waterkers grof en doe hem erbij, samen met een lepel mosterd. Kruid de puree met peper en zout.

1 flinke scheut madeira
10

Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.

11

Schep een lepel puree en een cordon bleu op een bord en werk af met de saus.