Club sandwich met kipsalade en Thousand Island dressing
Club sandwich met kipsalade en Thousand Island dressing
Een club sandwich met geroosterd brood, kipsalade met geplukte kip, krokant gebakken spek en Thousand Island dressing.
Club sandwich met kipsalade en Thousand Island dressing
Club sandwich met kipsalade en Thousand Island dressing
Een club sandwich met geroosterd brood, kipsalade met geplukte kip, krokant gebakken spek en Thousand Island dressing.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Toast brood
12 sneetjes
Kipklein
1
Wortels
2
Uidikke
1
Look
2 teentjes
Selder
3 stengels
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Water
3 l
Eierdooiers
3
Mosterd
1 tl
Azijn
2 el
Water
2 el
Ketchup
2 el
Krokante uitjes
1 el
Zure augurk
1 el
Zure uitjes
1 el
Zoete chilisaus
1 el
Sambal
1 el
Arachideolie
0,2 l
Bieslook, dragon en dille
1 takje
Het geplukte vlees van de kip
Thousand island dressing
8 el
CitroenenHet sap
0,5
Ontbijtspek
16 sneetjes
Tomaten
2
Rode ui
1
Andijvie
4 bladeren
Voor de kip:
1 ui (dikke), 3 stengels selder, 2 Wortels, 3 l Water
1
Snijd de uien, de selder en de wortelen grof en voeg het water toe.
1 kip (klein), 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 2 teentjes Look
2
Doe de kip, de kruidentuil en gepelde look erbij en breng alles aan de kook
3
Laat de kip 45 minuten zachtjes koken, tot ze gaar is. Haal de kip daarna uit de bouillon en laat ze afkoelen.
Voor het krokante spek:
16 sneetjes ontbijtspek
4
Leg de plakjes spek tussen twee bakmatjes op een ovenplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
5
Laat het spek afkoelen op keukenpapier.
Voor de Thousand Island dressing:
3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 2 el Water, 2 el azijn, 2 el ketchup, 1 el zure uitjes, 1 el zure augurk, 1 el krokante uitjes, 1 el Sambal, 1 el zoete chilisaus
6
Doe de dooiers met de mosterd, een scheutje water, een scheutje azijn, de ketchup, de zilveruitjes, de zure augurken, de krokante uitjes, de sambal en de sweet chilisaus in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,2 l arachideolie
7
Mix de olie er geleidelijk aan onder en breng de saus op smaak met een snuifje zout.
1 takje bieslook, dragon en dille
8
Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder de saus.
Voor de kipsla:
9
Pluk het vlees van de kip en doe alles in een kom.
Het geplukte vlees van de kip, 8 el thousand island dressing, 0,5 citroenen (Het sap )
10
Roer het vlees los in de keukenmachine en schep er de Thousand Island dressing en het sap van de citroen bij.
11
Kruid met zout en meng alles goed.
Om af te werken:
12
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
12 sneetjes toast brood
13
Leg de plakken brood op een ovenplaat met olijfolie en sprenkel er wat extra olijfolie over.
14
Rooster het brood in de oven.
1 rode ui, 2 tomaten, 4 bladeren Andijvie
15
Snijd de rode ui en de tomaat in dunne plakjes en snijd de andijvie fijn.
16
Schep een lepel kipsla op een plak geroosterd brood en verdeel er wat andijvie, enkele plakjes tomaat en ui over, leg er enkele plakjes spek op en leg er een tweede plak geroosterd brood op.
17
Herhaal de stappen met alle ingrediënten en eindig met een derde plak geroosterd brood.
18
Snijd de korsten van het brood en snijd de club sandwich diagonaal in twee.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de kip:
1 ui (dikke), 3 stengels selder, 2 Wortels, 3 l Water
1
Snijd de uien, de selder en de wortelen grof en voeg het water toe.
1 kip (klein), 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 2 teentjes Look
2
Doe de kip, de kruidentuil en gepelde look erbij en breng alles aan de kook
3
Laat de kip 45 minuten zachtjes koken, tot ze gaar is. Haal de kip daarna uit de bouillon en laat ze afkoelen.
Voor het krokante spek:
16 sneetjes ontbijtspek
4
Leg de plakjes spek tussen twee bakmatjes op een ovenplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
5
Laat het spek afkoelen op keukenpapier.
Voor de Thousand Island dressing:
3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 2 el Water, 2 el azijn, 2 el ketchup, 1 el zure uitjes, 1 el zure augurk, 1 el krokante uitjes, 1 el Sambal, 1 el zoete chilisaus
6
Doe de dooiers met de mosterd, een scheutje water, een scheutje azijn, de ketchup, de zilveruitjes, de zure augurken, de krokante uitjes, de sambal en de sweet chilisaus in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,2 l arachideolie
7
Mix de olie er geleidelijk aan onder en breng de saus op smaak met een snuifje zout.
1 takje bieslook, dragon en dille
8
Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder de saus.
Voor de kipsla:
9
Pluk het vlees van de kip en doe alles in een kom.
Het geplukte vlees van de kip, 8 el thousand island dressing, 0,5 citroenen (Het sap )
10
Roer het vlees los in de keukenmachine en schep er de Thousand Island dressing en het sap van de citroen bij.
11
Kruid met zout en meng alles goed.
Om af te werken:
12
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
12 sneetjes toast brood
13
Leg de plakken brood op een ovenplaat met olijfolie en sprenkel er wat extra olijfolie over.
14
Rooster het brood in de oven.
1 rode ui, 2 tomaten, 4 bladeren Andijvie
15
Snijd de rode ui en de tomaat in dunne plakjes en snijd de andijvie fijn.
16
Schep een lepel kipsla op een plak geroosterd brood en verdeel er wat andijvie, enkele plakjes tomaat en ui over, leg er enkele plakjes spek op en leg er een tweede plak geroosterd brood op.
17
Herhaal de stappen met alle ingrediënten en eindig met een derde plak geroosterd brood.
18
Snijd de korsten van het brood en snijd de club sandwich diagonaal in twee.