
Dit valt echt wel onder de noemer ‘superbroodje’ met gegrilde kalkoen, tonijnsaus en salsa van zoete puntpaprika en zoetzure augurk. Tonijnsaus of tonijnmayonaise maak je met tonijn uit blik die je door een mayonaise mixt. Het levert een dikke saus op die niet alleen perfect bij kalfsvlees past zoals een klassieke vitello tonato – maar ook lekker is bij kalkoen of kip.
Ingrediënten
- 200 g tonijn
- 4 ansjovisfilet
- 3 eetlepel dragonazijn
- 2 dl arachideolie
- 2 eetlepel water
- 2 koffielepel kappers
- 0.5 eetlepel mosterd
- zout
- peper
- 2 puntpaprika
- 1 augurk
- 0.25 bussel bieslook
- 3 eetlepel olijfolie
- peper
- zout
- 1 ui
- 4 eetlepel maïzena
- scheutje arachideolie
- zout
- 400 g kalkoenfilet
- scheutje olijfolie
- peper
- zout
- 4 broodje
- 1 bussel rucola
- scheutje olijfolie
- peper
- zout
Benodigdheden
- staafmixer
- grillpan
- zeef
- keukenpapier
Bereiding
De tonijnsaus
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Doe er mosterd, dragonazijn en lauw water bij. Mix met de staafmixer terwijl je de olie er in een dunne straal bij giet.
Doe de tonijn bij de mayonaise met de ansjovis en de kappertjes. Kruid met peper en een beetje zout en mix tot een gladde saus.
Paprika-salsa
Snijd de puntpaprika’s overlangs in twee en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees eerst in julienne en dan brunoise.
Snijd de augurk op dezelfde manier in kleine blokjes en meng ze met de paprika.
Roer er de olijfolie door en kruid met peper en zout.
Voeg er ten slotte de fijngesnipperde bieslook aan toe.