Instructies
4 personen
De tonijnsaus
200 g tonijn, 4 ansjovisfilets, 3 el dragonazijn, 0,2 l arachideolie, 2 el Water, 2 tl kappertjes, 0,5 el mosterd, zout, peper, 4 eieren
1
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Doe er mosterd, dragonazijn en lauw water bij. Mix met de staafmixer terwijl je de olie er in een dunne straal bij giet.
Ad door Albert Heijn

Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost potten & pannen. Alleen bij Albert Heijn!
3
Doe de tonijn bij de mayonaise met de ansjovis en de kappertjes. Kruid met peper en een beetje zout en mix tot een gladde saus.
TIPAls de saus te dik is, voeg je wat vocht toe. Is de saus te zout? Dan kun je wat zuur toevoegen, zoals citroensap of extra kappertjes.
Paprika-salsa
2 Puntpaprika, 1 augurk, 0,25 bosjes Bieslook, 3 el olijfolie, peper, zout
4
Snijd de puntpaprika’s overlangs in twee en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees eerst in julienne en dan brunoise.
5
Snijd de augurk op dezelfde manier in kleine blokjes en meng ze met de paprika.
6
Roer er de olijfolie door en kruid met peper en zout.
TIPHou je van pikant? Doe er dan wat fijngesnipperde chilipeper bij.
7
Voeg er ten slotte de fijngesnipperde bieslook aan toe.
De krokante uitjes
1 ui, 4 el maïzena, 1 scheutje arachideolie, zout
8
Verhit een een flinke bodem arachideolie in een pan op het vuur.
9
Pel de ui en snipper hem fijn.
10
Doe de maïzena in een kom en meng met de gesnipperde ui.
11
Doe alles in een zeef en schud de overtollige maïzena van de uien zodat ze mooi gepaneerd zijn.
12
Frituur de uitjes krokant in de olie. Doe ze lepel per lepel in de olie want anders gaan ze aan elkaar koeken.
13
Haal de uitjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.
De kalkoen
400 g kalkoenfilets, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
14
Verhit een grillpan op het vuur.
15
Snijd de kalkoen in heel dunne plakjes en klop ze eventueel wat plat met een vleeshamer. Smeer ze licht in met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze kort aan elke kant in de hete grillpan.
De sandwich afwerken en serveren
4 broodjes, 1 bosje Rucola, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
16
Snijd de broodjes open en besmeer de onderkant met tonijnsaus.
17