Clafoutis met gekarameliseerde ananas
Clafoutis met gekarameliseerde ananas
Clafoutis met gekarameliseerde ananas
Clafoutis met gekarameliseerde ananas
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Bloem
80 g
Vanillesuiker
42 g
Kristalsuiker
50 g
Vanillestokje
1
Melk
0,2 l
Room
0,75 dl
Batida de coco
1 scheutje
Ananas
0,75
Suiker
1 el
Boter
Ijs
4 bolletje
Bloemsuiker
Benodigdheden
Staafmixer, een maatbeker, een staafmixer ovenvaste schaaltjes of 1 grote schaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het beslag
4 eieren, 80 g bloem, 42 g vanillesuiker, 50 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 0,2 l melk, 0,75 dl Room, 1 scheutje Batida de Coco
1
Meng de melk met room, eieren en Batida in een maatbeker.
2
Doe er de bloem bij. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
3
Doe de vanillesuiker en de kristalsuiker bij het beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en mix glad met een staafmixer.
TIPJe kunt de vanillesuiker vervangen door 2 zakjes vanillesuiker die je aanvult met kristalsuiker tot de gewenste hoeveelheid. De clafoutis
De clafoutis
0,75 ananas, 1 el suiker, boter
4
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
5
Schil de ananas en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
6
Smelt een klont boter in een pan en bak de ananasblokjes even op. Strooi er suiker over en laat kort karamaliseren.
7
Verdeel de ananas over ovenvaste schaaltjes en giet er het beslag over.
8
Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
TIPHeb je nog wat beslag over? Bak er eventueel pannenkoeken van.
Afwerken en serveren
4 bolletje ijs, bloemsuiker
9
Werk de clafoutis af met bloemsuiker en geef er een bol yoghurtijs (of ander roomijs) bij.
Het beslag
4 eieren, 80 g bloem, 42 g vanillesuiker, 50 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 0,2 l melk, 0,75 dl Room, 1 scheutje Batida de Coco
1
Meng de melk met room, eieren en Batida in een maatbeker.
2
Doe er de bloem bij. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
3
Doe de vanillesuiker en de kristalsuiker bij het beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en mix glad met een staafmixer.
TIPJe kunt de vanillesuiker vervangen door 2 zakjes vanillesuiker die je aanvult met kristalsuiker tot de gewenste hoeveelheid. De clafoutis
De clafoutis
0,75 ananas, 1 el suiker, boter
4
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
5
Schil de ananas en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
6
Smelt een klont boter in een pan en bak de ananasblokjes even op. Strooi er suiker over en laat kort karamaliseren.
7
Verdeel de ananas over ovenvaste schaaltjes en giet er het beslag over.
8
Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
TIPHeb je nog wat beslag over? Bak er eventueel pannenkoeken van.
Afwerken en serveren
4 bolletje ijs, bloemsuiker
9
Werk de clafoutis af met bloemsuiker en geef er een bol yoghurtijs (of ander roomijs) bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
4
Bloem
80 g
Vanillesuiker
42 g
Kristalsuiker
50 g
Vanillestokje
1
Melk
0,2 l
Room
0,75 dl
Batida de coco
1 scheutje
Ananas
0,75
Suiker
1 el
Boter
Ijs
4 bolletje
Bloemsuiker
Clafoutis met gekarameliseerde ananas
De originele clafoutis komt uit de Limousinstreek en wordt gemaakt met zwarte kersen. Je kunt natuurlijk allerlei ander fruit gebruiken, bijvoorbeeld een goed rijpe ananas.Het beslag is lopend zoals voor pannenkoeken en rijst tijdens het bakken, maar het gebak zakt weer in zodra je het uit de oven haalt. Bak de clafoutis niet te lang voor het serveren. Dit dessert eet je namelijk lauwwarm en is vooral lekker met een bolletje roomijs.Instructies
Het beslag
4 eieren, 80 g bloem, 42 g vanillesuiker, 50 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 0,2 l melk, 0,75 dl Room, 1 scheutje Batida de Coco
1
Meng de melk met room, eieren en Batida in een maatbeker.
2
Doe er de bloem bij. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
3
Doe de vanillesuiker en de kristalsuiker bij het beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en mix glad met een staafmixer.
TIPJe kunt de vanillesuiker vervangen door 2 zakjes vanillesuiker die je aanvult met kristalsuiker tot de gewenste hoeveelheid. De clafoutis
De clafoutis
0,75 ananas, 1 el suiker, boter
4
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
5
Schil de ananas en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
6
Smelt een klont boter in een pan en bak de ananasblokjes even op. Strooi er suiker over en laat kort karamaliseren.
7
Verdeel de ananas over ovenvaste schaaltjes en giet er het beslag over.
8
Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
TIPHeb je nog wat beslag over? Bak er eventueel pannenkoeken van.
Afwerken en serveren
4 bolletje ijs, bloemsuiker
9
Werk de clafoutis af met bloemsuiker en geef er een bol yoghurtijs (of ander roomijs) bij.