Instructies

4 personen

Het beslag

4 eieren, 80 g bloem, 42 g vanillesuiker, 50 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 0,2 l melk, 0,75 dl Room, 1 scheutje Batida de Coco
1

Meng de melk met room, eieren en Batida in een maatbeker.

2

Doe er de bloem bij. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.

3

Doe de vanillesuiker en de kristalsuiker bij het beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en mix glad met een staafmixer.

TIPJe kunt de vanillesuiker vervangen door 2 zakjes vanillesuiker die je aanvult met kristalsuiker tot de gewenste hoeveelheid. De clafoutis

De clafoutis

0,75 ananas, 1 el suiker, boter
4

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

5

Schil de ananas en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

6

Smelt een klont boter in een pan en bak de ananasblokjes even op. Strooi er suiker over en laat kort karamaliseren.

7

Verdeel de ananas over ovenvaste schaaltjes en giet er het beslag over.

8

Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

TIPHeb je nog wat beslag over? Bak er eventueel pannenkoeken van.

Afwerken en serveren

4 bolletje ijs, bloemsuiker
9

Werk de clafoutis af met bloemsuiker en geef er een bol yoghurtijs (of ander roomijs) bij.