Instructies
4 personen
Het beslag
4 eieren, 80 g bloem, 42 g vanillesuiker, 50 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 0,2 l melk, 0,75 dl Room, 1 scheutje Batida de Coco
1
Meng de melk met room, eieren en Batida in een maatbeker.
2
Doe er de bloem bij. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
3
Doe de vanillesuiker en de kristalsuiker bij het beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en mix glad met een staafmixer.
TIPJe kunt de vanillesuiker vervangen door 2 zakjes vanillesuiker die je aanvult met kristalsuiker tot de gewenste hoeveelheid. De clafoutis
De clafoutis
0,75 ananas, 1 el suiker, boter
4
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
5
Schil de ananas en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
6
Smelt een klont boter in een pan en bak de ananasblokjes even op. Strooi er suiker over en laat kort karamaliseren.
7
Verdeel de ananas over ovenvaste schaaltjes en giet er het beslag over.
8
Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
TIPHeb je nog wat beslag over? Bak er eventueel pannenkoeken van.
Afwerken en serveren
4 bolletje ijs, bloemsuiker
9