dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pruimentaart (thumbnail)Pruimentaart

Pruimentaart

1u
14
-
2.5K
Recepten

Pruimentaart

Dit is een pruimentaart die je waarschijnlijk niet bij de bakker vindt omdat Jeroen er een lekker laagje frangipane aan toevoegt. Hemels!
Pruimentaart (thumbnail)Pruimentaart

Pruimentaart

1u
14
-
2.5K
Recepten

Pruimentaart

Dit is een pruimentaart die je waarschijnlijk niet bij de bakker vindt omdat Jeroen er een lekker laagje frangipane aan toevoegt. Hemels!
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Boter
Boter
100 g
Bloem
Bloem
90 g
Kruimeldeeg
2 vellen
Kristalsuiker
60 g
Amandelpoeder
65 g
Bloemsuiker
60 g
Amandelextract
1 tl
Melk
60 ml
Pruimenconfituur
450 g
Steranijs
1
Kaneelpoeder
1 snuifje
Gedroogde pruimen
500 g
Eierdooier
1
Ei
1

Benodigdheden

Staafmixer, een taartvorm met een diameter van 28 cm en 3 5 cm hoog, blindbakvulling, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een elektrische staafmixer, een spuitzak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De taartbodem

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
boter, bloem, 2 vellen kruimeldeeg
2
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg een vel kruimeldeeg in de taartvorm en druk overal goed aan. Haal het overtollige deeg weg. Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi blindbakvulling op het papier.
3
Bak de taartbodem ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Het frangipanedeeg

100 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 ei
5
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Gebruik de keukenmachine en roer de boter los met de suiker en het ei.
65 g amandelpoeder, 60 g bloemsuiker, 90 g bloem
6
Meng het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem tot ‘broyage’.
1 tl amandelextract
7
Doe het mengsel lepel per lepel bij de boter, suiker en eieren. Voeg eventueel wat amandelextract toe.
60 ml melk
8
Giet de melk bij het frangipanedeeg.
9
Doe het deeg in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

De pruimen

450 g pruimenconfituur
10
Doe de confituur in een kookpot. Vul de lege pot van de confituur met water en giet het ook in de kookpot.
1 Steranijs, 1 snuifje kaneelpoeder
11
Doe de steranijs en een snuif kaneelpoeder bij de confituur en verwarm op het vuur.
500 g gedroogde pruimen
12
Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Houd een kwart apart. Doe de rest bij de confituur en laat inkoken.
13
Haal de steranijs uit de compote en mix de pruimen glad met de staafmixer.
14
Roer er de apart gehouden stukjes pruim door.

De afwerking

15
Spuit het frangipanedeeg in de taartbodem en maak het mooi gelijk.
16
Schep er de pruimencompote over.
17
Snijd het tweede vel kruimeldeeg in reepjes en leg de latjes in een raster over de pruimenconfituur.
1 eierdooier
18
Klop de eierdooier los met een klein beetje water. Bestrijk het deegraster hiermee.
19
Bak de taart nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.
20
Laat de taart afkoelen.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg een vel kruimeldeeg in de taartvorm en druk overal goed aan. Haal het overtollige deeg weg. Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi blindbakvulling op het papier.

Instructies

De taartbodem

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
boter, bloem, 2 vellen kruimeldeeg
2
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg een vel kruimeldeeg in de taartvorm en druk overal goed aan. Haal het overtollige deeg weg. Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi blindbakvulling op het papier.
3
Bak de taartbodem ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Het frangipanedeeg

100 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 ei
5
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Gebruik de keukenmachine en roer de boter los met de suiker en het ei.
65 g amandelpoeder, 60 g bloemsuiker, 90 g bloem
6
Meng het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem tot ‘broyage’.
1 tl amandelextract
7
Doe het mengsel lepel per lepel bij de boter, suiker en eieren. Voeg eventueel wat amandelextract toe.
60 ml melk
8
Giet de melk bij het frangipanedeeg.
9
Doe het deeg in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

De pruimen

450 g pruimenconfituur
10
Doe de confituur in een kookpot. Vul de lege pot van de confituur met water en giet het ook in de kookpot.
1 Steranijs, 1 snuifje kaneelpoeder
11
Doe de steranijs en een snuif kaneelpoeder bij de confituur en verwarm op het vuur.
500 g gedroogde pruimen
12
Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Houd een kwart apart. Doe de rest bij de confituur en laat inkoken.
13
Haal de steranijs uit de compote en mix de pruimen glad met de staafmixer.
14
Roer er de apart gehouden stukjes pruim door.

De afwerking

15
Spuit het frangipanedeeg in de taartbodem en maak het mooi gelijk.
16
Schep er de pruimencompote over.
17
Snijd het tweede vel kruimeldeeg in reepjes en leg de latjes in een raster over de pruimenconfituur.
1 eierdooier
18
Klop de eierdooier los met een klein beetje water. Bestrijk het deegraster hiermee.
19
Bak de taart nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.
20
Laat de taart afkoelen.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg een vel kruimeldeeg in de taartvorm en druk overal goed aan. Haal het overtollige deeg weg. Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi blindbakvulling op het papier.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pruimentaart (thumbnail)Pruimentaart
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
Boter
100 g
Bloem
Bloem
90 g
Kruimeldeeg
2 vellen
Kristalsuiker
60 g
Amandelpoeder
65 g
Bloemsuiker
60 g
Amandelextract
1 tl
Melk
60 ml
Pruimenconfituur
450 g
Steranijs
1
Kaneelpoeder
1 snuifje
Gedroogde pruimen
500 g
Eierdooier
1
Ei
1

Pruimentaart

Dit is een pruimentaart die je waarschijnlijk niet bij de bakker vindt omdat Jeroen er een lekker laagje frangipane aan toevoegt. Hemels!
Instructies

De taartbodem

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
boter, bloem, 2 vellen kruimeldeeg
2
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg een vel kruimeldeeg in de taartvorm en druk overal goed aan. Haal het overtollige deeg weg. Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi blindbakvulling op het papier.
3
Bak de taartbodem ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Het frangipanedeeg

100 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 ei
5
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Gebruik de keukenmachine en roer de boter los met de suiker en het ei.
65 g amandelpoeder, 60 g bloemsuiker, 90 g bloem
6
Meng het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem tot ‘broyage’.
1 tl amandelextract
7
Doe het mengsel lepel per lepel bij de boter, suiker en eieren. Voeg eventueel wat amandelextract toe.
60 ml melk
8
Giet de melk bij het frangipanedeeg.
9
Doe het deeg in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

De pruimen

450 g pruimenconfituur
10
Doe de confituur in een kookpot. Vul de lege pot van de confituur met water en giet het ook in de kookpot.
1 Steranijs, 1 snuifje kaneelpoeder
11
Doe de steranijs en een snuif kaneelpoeder bij de confituur en verwarm op het vuur.
500 g gedroogde pruimen
12
Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Houd een kwart apart. Doe de rest bij de confituur en laat inkoken.
13
Haal de steranijs uit de compote en mix de pruimen glad met de staafmixer.
14
Roer er de apart gehouden stukjes pruim door.

De afwerking

15
Spuit het frangipanedeeg in de taartbodem en maak het mooi gelijk.
16
Schep er de pruimencompote over.
17
Snijd het tweede vel kruimeldeeg in reepjes en leg de latjes in een raster over de pruimenconfituur.
1 eierdooier
18
Klop de eierdooier los met een klein beetje water. Bestrijk het deegraster hiermee.
19
Bak de taart nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.
20
Laat de taart afkoelen.