Instructies

4 personen

De taartbodem

1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

boter, bloem, 2 vellen kruimeldeeg
2

Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg een vel kruimeldeeg in de taartvorm en druk overal goed aan. Haal het overtollige deeg weg. Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi blindbakvulling op het papier.

3

Bak de taartbodem ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Het frangipanedeeg

100 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 ei
5

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Gebruik de keukenmachine en roer de boter los met de suiker en het ei.

65 g amandelpoeder, 60 g bloemsuiker, 90 g bloem
6

Meng het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem tot ‘broyage’.

1 tl amandelextract
7

Doe het mengsel lepel per lepel bij de boter, suiker en eieren. Voeg eventueel wat amandelextract toe.

60 ml melk
8

Giet de melk bij het frangipanedeeg.

9

Doe het deeg in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

De pruimen

450 g pruimenconfituur
10

Doe de confituur in een kookpot. Vul de lege pot van de confituur met water en giet het ook in de kookpot.

1 Steranijs, 1 snuifje kaneelpoeder
11

Doe de steranijs en een snuif kaneelpoeder bij de confituur en verwarm op het vuur.

500 g gedroogde pruimen
12

Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Houd een kwart apart. Doe de rest bij de confituur en laat inkoken.

13

Haal de steranijs uit de compote en mix de pruimen glad met de staafmixer.

14

Roer er de apart gehouden stukjes pruim door.

De afwerking

15

Spuit het frangipanedeeg in de taartbodem en maak het mooi gelijk.

16

Schep er de pruimencompote over.

17

Snijd het tweede vel kruimeldeeg in reepjes en leg de latjes in een raster over de pruimenconfituur.

1 eierdooier
18

Klop de eierdooier los met een klein beetje water. Bestrijk het deegraster hiermee.

19

Bak de taart nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.

20

Laat de taart afkoelen.