dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Citroencake met ricotta en frambozen (thumbnail)Citroencake met ricotta en frambozen

Citroencake met ricotta en frambozen

1u 15m
12
-
1.6K
Recepten

Citroencake met ricotta en frambozen

Een frisse citroencake met ricotta, verse frambozen en een coulis van framboos.
Citroencake met ricotta en frambozen (thumbnail)Citroencake met ricotta en frambozen

Citroencake met ricotta en frambozen

1u 15m
12
-
1.6K
Recepten

Citroencake met ricotta en frambozen

Een frisse citroencake met ricotta, verse frambozen en een coulis van framboos.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 15m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
200 g
Eieren
4
Bloem
230 g
Boter
180 g
Ricotta
200 g
Citroenende zestes
2
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Diepvriesframbozen
200 g
Violette siroop
0,1 l
Suiker
2 el
Frambozenverse
200 g
Bloemsuiker

Benodigdheden

Keukenmachine met k hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Advertentie

Instructies

200 g suiker, 4 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de suiker met de eieren tot ruban.
230 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 2 citroenen (de zestes)
2
Weeg de bloem met het bakpoeder af en voeg een snuif zout toe. Rasp er de citroenzeste bij.
180 g boter
3
Wissel de klopper met de K en klop de boter door de ruban.
200 g ricotta
4
Voeg de bloem en de ricotta toe en laat het beslag luchtig kloppen.
5
Stort het beslag in een ingeboterde en bebloemde springvorm en bak de cake 50 minuten in een oven van 175 °C.
200 g diepvriesframbozen, 0,1 l violette siroop, 2 citroenen (de zestes), 2 el suiker
6
Doe de diepvriesframbozen met de violetsiroop, het sap van de citroenen en de suiker in een steelpan en breng alles aan de kook. Laat voor de helft inkoken, mix de coulis en zeef hem.
bloemsuiker
7
Laat de coulis en de cake eerst afkoelen. Strooi daarna bloemsuiker over de cake.
200 g frambozen (verse)
8
Schep wat coulis in een bord en leg er een plak cake bij. Werk af met verse frambozen.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de suiker met de eieren tot ruban.
2
Weeg de bloem met het bakpoeder af en voeg een snuif zout toe. Rasp er de citroenzeste bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Advertentie

Instructies

200 g suiker, 4 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de suiker met de eieren tot ruban.
230 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 2 citroenen (de zestes)
2
Weeg de bloem met het bakpoeder af en voeg een snuif zout toe. Rasp er de citroenzeste bij.
180 g boter
3
Wissel de klopper met de K en klop de boter door de ruban.
200 g ricotta
4
Voeg de bloem en de ricotta toe en laat het beslag luchtig kloppen.
5
Stort het beslag in een ingeboterde en bebloemde springvorm en bak de cake 50 minuten in een oven van 175 °C.
200 g diepvriesframbozen, 0,1 l violette siroop, 2 citroenen (de zestes), 2 el suiker
6
Doe de diepvriesframbozen met de violetsiroop, het sap van de citroenen en de suiker in een steelpan en breng alles aan de kook. Laat voor de helft inkoken, mix de coulis en zeef hem.
bloemsuiker
7
Laat de coulis en de cake eerst afkoelen. Strooi daarna bloemsuiker over de cake.
200 g frambozen (verse)
8
Schep wat coulis in een bord en leg er een plak cake bij. Werk af met verse frambozen.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de suiker met de eieren tot ruban.
2
Weeg de bloem met het bakpoeder af en voeg een snuif zout toe. Rasp er de citroenzeste bij.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Citroencake met ricotta en frambozen (thumbnail)Citroencake met ricotta en frambozen
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Suiker
200 g
Eieren
4
Bloem
230 g
Boter
180 g
Ricotta
200 g
Citroenende zestes
2
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Diepvriesframbozen
200 g
Violette siroop
0,1 l
Suiker
2 el
Frambozenverse
200 g
Bloemsuiker

Citroencake met ricotta en frambozen

Een frisse citroencake met ricotta, verse frambozen en een coulis van framboos.
Instructies
200 g suiker, 4 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de suiker met de eieren tot ruban.
230 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 2 citroenen (de zestes)
2
Weeg de bloem met het bakpoeder af en voeg een snuif zout toe. Rasp er de citroenzeste bij.
180 g boter
3
Wissel de klopper met de K en klop de boter door de ruban.
200 g ricotta
4
Voeg de bloem en de ricotta toe en laat het beslag luchtig kloppen.
5
Stort het beslag in een ingeboterde en bebloemde springvorm en bak de cake 50 minuten in een oven van 175 °C.
200 g diepvriesframbozen, 0,1 l violette siroop, 2 citroenen (de zestes), 2 el suiker
6
Doe de diepvriesframbozen met de violetsiroop, het sap van de citroenen en de suiker in een steelpan en breng alles aan de kook. Laat voor de helft inkoken, mix de coulis en zeef hem.
bloemsuiker
7
Laat de coulis en de cake eerst afkoelen. Strooi daarna bloemsuiker over de cake.
200 g frambozen (verse)
8
Schep wat coulis in een bord en leg er een plak cake bij. Werk af met verse frambozen.