Chowder met gerookte ossentong, maïs en chili
Chowder met gerookte ossentong, maïs en chili
Chowder is een dikke, gebonden soep die wordt afgewerkt met room. Het traditionele recept voor chowder komt uit de Verenigde Staten waar de soep vaak geserveerd wordt in een uitgehold brood.Jeroen maakt een fluweelzachte chowder met bloemkool en doet er gerookte ossentong en maïs als garnituur bij. Natuurlijk dient hij ze op in een vers brood.
Chowder met gerookte ossentong, maïs en chili
Chowder met gerookte ossentong, maïs en chili
Chowder is een dikke, gebonden soep die wordt afgewerkt met room. Het traditionele recept voor chowder komt uit de Verenigde Staten waar de soep vaak geserveerd wordt in een uitgehold brood.Jeroen maakt een fluweelzachte chowder met bloemkool en doet er gerookte ossentong en maïs als garnituur bij. Natuurlijk dient hij ze op in een vers brood.
Ingrediënten
4 personen
Broodjesrond
4
Bloemkool
1
Uien
2
Aardappelengroot
4
Kippenbouillon
2 l
Room
0,3 l
Boter
Tijm
5 takjes
Laurier
4 blaadje
Witte peper
Zout
Gerookte ossentong
400 g
Chilipeper
1
Maïs300g/stuk
2 blik
Bieslook
0,5 bosjes
Benodigdheden
Staafmixer, een staafmixer, keukentouw
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm de kippenbouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.
Chowder
2 uien, 1 bloemkool
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes.
boter
3
Smelt een flinke klont boter in een soepketel. Stoof de uien glazig en doe er de bloemkoolroosjes bij, maar laat ze niet kleuren.
2 l Kippenbouillon
4
Giet er de warme bouillon bij en vul eventueel aan met water tot alle groenten onder staan.
4 aardappelen
5
Schil de aardappelen, maar spoel ze niet want het zetmeel bindt de soep. Snijd ze in stukken en doe ze bij de soep.
5 takjes tijm, 4 blaadje laurier, witte peper, zout
6
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw en leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met (witte) peper en een snuif zout.
7
Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen op een laag vuur.
4 broodjes
8
Snijd de bovenkant van de broodjes en hol ze uit. Haal niet alle kruim uit het brood, maar duw het wat plat tegen de zijkanten. Doe het broodkruim dat je uit het broodje haalt bij de soep.
Afwerken en serveren
1 chilipeper
9
Snipper de chilipeper fijn.
TIPAls je het niet te pikant wilt, gebruik je de zaadjes niet.
400 g Gerookte ossentong
10
Snijd de ossentong in dunne reepjes.
2 blik maïs, 1 chilipeper
11
Meng de maïs met de chili en de ossentong als garnituur.
boter, 0,3 l Room
12
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Giet er room bij en mix met een staafmixer. Voeg er eventueel een klontje boter aan toe om de soep mooi te laten glanzen.
13
Doe de garnituur bij de soep.
0,5 bosjes Bieslook
14
Snipper de bieslook.
15
Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en strooi er wat gesnipperde bieslook over.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm de kippenbouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.
Chowder
2 uien, 1 bloemkool
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes.
boter
3
Smelt een flinke klont boter in een soepketel. Stoof de uien glazig en doe er de bloemkoolroosjes bij, maar laat ze niet kleuren.
2 l Kippenbouillon
4
Giet er de warme bouillon bij en vul eventueel aan met water tot alle groenten onder staan.
4 aardappelen
5
Schil de aardappelen, maar spoel ze niet want het zetmeel bindt de soep. Snijd ze in stukken en doe ze bij de soep.
5 takjes tijm, 4 blaadje laurier, witte peper, zout
6
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw en leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met (witte) peper en een snuif zout.
7
Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen op een laag vuur.
4 broodjes
8
Snijd de bovenkant van de broodjes en hol ze uit. Haal niet alle kruim uit het brood, maar duw het wat plat tegen de zijkanten. Doe het broodkruim dat je uit het broodje haalt bij de soep.
Afwerken en serveren
1 chilipeper
9
Snipper de chilipeper fijn.
TIPAls je het niet te pikant wilt, gebruik je de zaadjes niet.
400 g Gerookte ossentong
10
Snijd de ossentong in dunne reepjes.
2 blik maïs, 1 chilipeper
11
Meng de maïs met de chili en de ossentong als garnituur.
boter, 0,3 l Room
12
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Giet er room bij en mix met een staafmixer. Voeg er eventueel een klontje boter aan toe om de soep mooi te laten glanzen.
13
Doe de garnituur bij de soep.
0,5 bosjes Bieslook
14
Snipper de bieslook.
15
Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en strooi er wat gesnipperde bieslook over.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Broodjesrond
4
Bloemkool
1
Uien
2
Aardappelengroot
4
Kippenbouillon
2 l
Room
0,3 l
Boter
Tijm
5 takjes
Laurier
4 blaadje
Witte peper
Zout
Gerookte ossentong
400 g
Chilipeper
1
Maïs300g/stuk
2 blik
Bieslook
0,5 bosjes
Chowder met gerookte ossentong, maïs en chili
Chowder is een dikke, gebonden soep die wordt afgewerkt met room. Het traditionele recept voor chowder komt uit de Verenigde Staten waar de soep vaak geserveerd wordt in een uitgehold brood.Jeroen maakt een fluweelzachte chowder met bloemkool en doet er gerookte ossentong en maïs als garnituur bij. Natuurlijk dient hij ze op in een vers brood.Instructies
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm de kippenbouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.
Chowder
2 uien, 1 bloemkool
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes.
boter
3
Smelt een flinke klont boter in een soepketel. Stoof de uien glazig en doe er de bloemkoolroosjes bij, maar laat ze niet kleuren.
2 l Kippenbouillon
4
Giet er de warme bouillon bij en vul eventueel aan met water tot alle groenten onder staan.
4 aardappelen
5
Schil de aardappelen, maar spoel ze niet want het zetmeel bindt de soep. Snijd ze in stukken en doe ze bij de soep.
5 takjes tijm, 4 blaadje laurier, witte peper, zout
6
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw en leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met (witte) peper en een snuif zout.
7
Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen op een laag vuur.
4 broodjes
8
Snijd de bovenkant van de broodjes en hol ze uit. Haal niet alle kruim uit het brood, maar duw het wat plat tegen de zijkanten. Doe het broodkruim dat je uit het broodje haalt bij de soep.
Afwerken en serveren
1 chilipeper
9
Snipper de chilipeper fijn.
TIPAls je het niet te pikant wilt, gebruik je de zaadjes niet.
400 g Gerookte ossentong
10
Snijd de ossentong in dunne reepjes.
2 blik maïs, 1 chilipeper
11
Meng de maïs met de chili en de ossentong als garnituur.
boter, 0,3 l Room
12
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Giet er room bij en mix met een staafmixer. Voeg er eventueel een klontje boter aan toe om de soep mooi te laten glanzen.
13
Doe de garnituur bij de soep.
0,5 bosjes Bieslook
14
Snipper de bieslook.
15
Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en strooi er wat gesnipperde bieslook over.