Bind de tijm en laurier samen met keukentouw en leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met (witte) peper en een snuif zout.
7
Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen op een laag vuur.
4 broodjes
8
Snijd de bovenkant van de broodjes en hol ze uit. Haal niet alle kruim uit het brood, maar duw het wat plat tegen de zijkanten. Doe het broodkruim dat je uit het broodje haalt bij de soep.
Afwerken en serveren
1 chilipeper
9
Snipper de chilipeper fijn.
lightbulb_outline
TIPAls je het niet te pikant wilt, gebruik je de zaadjes niet.
400 g Gerookte ossentong
10
Snijd de ossentong in dunne reepjes.
2 blik maïs, 1 chilipeper
11
Meng de maïs met de chili en de ossentong als garnituur.
boter, 0,3 l Room
12
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Giet er room bij en mix met een staafmixer. Voeg er eventueel een klontje boter aan toe om de soep mooi te laten glanzen.
13
Doe de garnituur bij de soep.
0,5 bosjes Bieslook
14
Snipper de bieslook.
15
Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en strooi er wat gesnipperde bieslook over.