Chocoladepudding met bananenmousse en bresiliennenootjes
Chocoladepudding met bananenmousse en bresiliennenootjes
Een kindvriendelijk nagerecht met smeuïge chocoladepudding, een luchtige mousse van banaan, slagroom en knapperige nootjes.
Chocoladepudding met bananenmousse en bresiliennenootjes
Chocoladepudding met bananenmousse en bresiliennenootjes
Een kindvriendelijk nagerecht met smeuïge chocoladepudding, een luchtige mousse van banaan, slagroom en knapperige nootjes.
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Eierdooiers
4
Suiker
100 g
Puddingpoeder
30 g
Chocolade fondant
200 g
Bananenrijp
2
Citroensap
Mascarpone
2 el
Bloemsuiker
50 g
Room
1 scheutje
Gelatine
3
Slagroom
0,2 l
Eiwitten
2
Slagroom
0,2 l
Vanillesuiker
50 g
Banaanextra om af te werken
1
Bresilienne nootjes
Benodigdheden
Spuitzak, maatbeker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 l melk, 1 vanillestokje
1
Breng de melk aan de kook in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe en laat ze meekoken.
200 g chocolade fondant
2
Snijd of breek de chocolade in stukken en laat ze mee smelten in de melk.
4 eierdooiers, 100 g suiker
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
30 g puddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij de ruban en roer het poeder onder de ruban.
5
Haal de vanillepeul uit de warme chocolademelk. Giet een deel van de melk bij de ruban. Ga er met een garde door en giet alles terug bij de rest van de melk in de steelpan. Breng het geheel op een zacht vuur al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Stort de pudding in een spuitzak en laat hem afkoelen.
3 gelatine
7
Laat de gelatineblaadjes weken.
2 bananen, 50 g bloemsuiker, citroensap, 2 el mascarpone
8
Pel de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in een maatbeker. Voeg de bloemsuiker, enkele druppels citroensap en de mascarpone toe en zet er de mixer in, tot je een gladde massa hebt zonder klonters.
1 scheutje Room
9
Breng een scheutje room aan de kook, laat de gelatine erin oplossen en giet hem al roerend bij de bananencrème.
2 eiwitten
10
Klop de eiwitten stijf.
1 scheutje Room
11
Klop de rest van de room half op en spatel hem onder de bananencrème, gevolgd door de opgeklopte eiwitten.
12
Doe de bananenmousse in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
50 g vanillesuiker
13
Klop de room met de vanillesuiker stijf tot zoete slagroom.
1 banaan, 0,2 l slagroom, Bresilienne nootjes
14
Spuit in een ijscoupe een toef chocoladepudding met daarnaast een toef bananenmousse. Werk af met blokjes banaan, wat zoete slagroom en wat bresiliennenootjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!0,5 l melk, 1 vanillestokje
1
Breng de melk aan de kook in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe en laat ze meekoken.
200 g chocolade fondant
2
Snijd of breek de chocolade in stukken en laat ze mee smelten in de melk.
4 eierdooiers, 100 g suiker
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
30 g puddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij de ruban en roer het poeder onder de ruban.
5
Haal de vanillepeul uit de warme chocolademelk. Giet een deel van de melk bij de ruban. Ga er met een garde door en giet alles terug bij de rest van de melk in de steelpan. Breng het geheel op een zacht vuur al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Stort de pudding in een spuitzak en laat hem afkoelen.
3 gelatine
7
Laat de gelatineblaadjes weken.
2 bananen, 50 g bloemsuiker, citroensap, 2 el mascarpone
8
Pel de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in een maatbeker. Voeg de bloemsuiker, enkele druppels citroensap en de mascarpone toe en zet er de mixer in, tot je een gladde massa hebt zonder klonters.
1 scheutje Room
9
Breng een scheutje room aan de kook, laat de gelatine erin oplossen en giet hem al roerend bij de bananencrème.
2 eiwitten
10
Klop de eiwitten stijf.
1 scheutje Room
11
Klop de rest van de room half op en spatel hem onder de bananencrème, gevolgd door de opgeklopte eiwitten.
12
Doe de bananenmousse in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
50 g vanillesuiker
13
Klop de room met de vanillesuiker stijf tot zoete slagroom.
1 banaan, 0,2 l slagroom, Bresilienne nootjes
14
Spuit in een ijscoupe een toef chocoladepudding met daarnaast een toef bananenmousse. Werk af met blokjes banaan, wat zoete slagroom en wat bresiliennenootjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Eierdooiers
4
Suiker
100 g
Puddingpoeder
30 g
Chocolade fondant
200 g
Bananenrijp
2
Citroensap
Mascarpone
2 el
Bloemsuiker
50 g
Room
1 scheutje
Gelatine
3
Slagroom
0,2 l
Eiwitten
2
Slagroom
0,2 l
Vanillesuiker
50 g
Banaanextra om af te werken
1
Bresilienne nootjes
Chocoladepudding met bananenmousse en bresiliennenootjes
Een kindvriendelijk nagerecht met smeuïge chocoladepudding, een luchtige mousse van banaan, slagroom en knapperige nootjes.Instructies
0,5 l melk, 1 vanillestokje
1
Breng de melk aan de kook in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe en laat ze meekoken.
200 g chocolade fondant
2
Snijd of breek de chocolade in stukken en laat ze mee smelten in de melk.
4 eierdooiers, 100 g suiker
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
30 g puddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij de ruban en roer het poeder onder de ruban.
5
Haal de vanillepeul uit de warme chocolademelk. Giet een deel van de melk bij de ruban. Ga er met een garde door en giet alles terug bij de rest van de melk in de steelpan. Breng het geheel op een zacht vuur al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Stort de pudding in een spuitzak en laat hem afkoelen.
3 gelatine
7
Laat de gelatineblaadjes weken.
2 bananen, 50 g bloemsuiker, citroensap, 2 el mascarpone
8
Pel de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in een maatbeker. Voeg de bloemsuiker, enkele druppels citroensap en de mascarpone toe en zet er de mixer in, tot je een gladde massa hebt zonder klonters.
1 scheutje Room
9
Breng een scheutje room aan de kook, laat de gelatine erin oplossen en giet hem al roerend bij de bananencrème.
2 eiwitten
10
Klop de eiwitten stijf.
1 scheutje Room
11
Klop de rest van de room half op en spatel hem onder de bananencrème, gevolgd door de opgeklopte eiwitten.
12
Doe de bananenmousse in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
50 g vanillesuiker
13
Klop de room met de vanillesuiker stijf tot zoete slagroom.
1 banaan, 0,2 l slagroom, Bresilienne nootjes
14
Spuit in een ijscoupe een toef chocoladepudding met daarnaast een toef bananenmousse. Werk af met blokjes banaan, wat zoete slagroom en wat bresiliennenootjes.