Chocoladeflan met slagroom en chocoladeschilfers
Chocoladeflan met slagroom en chocoladeschilfers
Een bodem van gistdeeg gevuld met chocoladeflan, afgewerkt met slagroom en twee soorten chocoladeschilfers.
Chocoladeflan met slagroom en chocoladeschilfers
Chocoladeflan met slagroom en chocoladeschilfers
Een bodem van gistdeeg gevuld met chocoladeflan, afgewerkt met slagroom en twee soorten chocoladeschilfers.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
350 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Suiker
20 g
Suiker
50 g
Suiker
40 g
Bloem
30 g
Boter
160 g
Ei
1
Melk
80 ml
Verse gist
18 g
Eierdooiers
2
Puddingpoeder
25 g
Melk
0,25 l
Donkere chocolade
100 g
Vanillestokde peul
1
Melk
0,2 l
Eieren
2
VanillestokkenDe zaadjes van de vanillestok
Room
0,3 l
Poedersuiker
50 g
Chocoladeschilferswitte en zwarte
350 g bloem, 160 g boter, 20 g suiker, 1 ei
1
Doe de bloem met de boter, de suiker en het ei in een kom en meng alles.
80 ml melk, 18 g verse gist
2
Warm de melk licht op, los de gist erin op en doe dit bij het deeg. Meng tot een stevig deeg en rol het dun uit.
3
Bekleed een ingevette taartvorm met het deegvel, snijd de randen weg en prik gaatjes in het deeg. Laat het deeg even opstijven in de diepvries.
4
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,25 l melk, 2 eieren, 40 g suiker, 30 g bloem, vanillestokken (De zaadjes van de vanillestok)
5
Doe de melk voor de flan met de eieren, de suiker en de bloem in een kom en voeg er de zaadjes van de vanillestok aan toe. Mix de basis van de flan.
2 eierdooiers, 50 g suiker, 0,2 l melk, 1 vanillestok (de peul)
6
Klop voor de pudding de dooiers met de suiker tot ruban en breng de melk samen met de vanillepeul aan de kook.
100 g donkere chocolade
7
Laat de chocolade oplossen in de melk.
25 g puddingpoeder
8
Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en giet de chocolademelk erbij.
9
Giet alles weer in de pan en laat de pudding al roerend indikken op het vuur.
10
Meng het flanbeslag onder de pudding.
11
Zet de taart in de oven en schenk er het beslag in. Laat de taart 40 minuten bakken. Laat de taart daarna volledig afkoelen.
0,3 l Room, 50 g poedersuiker, chocoladeschilfers (witte en zwarte)
12
Klop de room met de poedersuiker stijf en meng de twee soorten chocoladeschilfers. Werk de taart af met de slagroom en chocoladeschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!350 g bloem, 160 g boter, 20 g suiker, 1 ei
1
Doe de bloem met de boter, de suiker en het ei in een kom en meng alles.
80 ml melk, 18 g verse gist
2
Warm de melk licht op, los de gist erin op en doe dit bij het deeg. Meng tot een stevig deeg en rol het dun uit.
3
Bekleed een ingevette taartvorm met het deegvel, snijd de randen weg en prik gaatjes in het deeg. Laat het deeg even opstijven in de diepvries.
4
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,25 l melk, 2 eieren, 40 g suiker, 30 g bloem, vanillestokken (De zaadjes van de vanillestok)
5
Doe de melk voor de flan met de eieren, de suiker en de bloem in een kom en voeg er de zaadjes van de vanillestok aan toe. Mix de basis van de flan.
2 eierdooiers, 50 g suiker, 0,2 l melk, 1 vanillestok (de peul)
6
Klop voor de pudding de dooiers met de suiker tot ruban en breng de melk samen met de vanillepeul aan de kook.
100 g donkere chocolade
7
Laat de chocolade oplossen in de melk.
25 g puddingpoeder
8
Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en giet de chocolademelk erbij.
9
Giet alles weer in de pan en laat de pudding al roerend indikken op het vuur.
10
Meng het flanbeslag onder de pudding.
11
Zet de taart in de oven en schenk er het beslag in. Laat de taart 40 minuten bakken. Laat de taart daarna volledig afkoelen.
0,3 l Room, 50 g poedersuiker, chocoladeschilfers (witte en zwarte)
12
Klop de room met de poedersuiker stijf en meng de twee soorten chocoladeschilfers. Werk de taart af met de slagroom en chocoladeschilfers.