Instructies

4 personen
350 g bloem, 160 g boter, 20 g suiker, 1 ei
1

Doe de bloem met de boter, de suiker en het ei in een kom en meng alles.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
80 ml melk, 18 g verse gist
2

Warm de melk licht op, los de gist erin op en doe dit bij het deeg. Meng tot een stevig deeg en rol het dun uit.

3

Bekleed een ingevette taartvorm met het deegvel, snijd de randen weg en prik gaatjes in het deeg. Laat het deeg even opstijven in de diepvries.

4

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

0,25 l melk, 2 eieren, 40 g suiker, 30 g bloem, vanillestokken (De zaadjes van de vanillestok)
5

Doe de melk voor de flan met de eieren, de suiker en de bloem in een kom en voeg er de zaadjes van de vanillestok aan toe. Mix de basis van de flan.

2 eierdooiers, 50 g suiker, 0,2 l melk, 1 vanillestok (de peul)
6

Klop voor de pudding de dooiers met de suiker tot ruban en breng de melk samen met de vanillepeul aan de kook.

100 g donkere chocolade
7

Laat de chocolade oplossen in de melk.

25 g puddingpoeder
8

Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en giet de chocolademelk erbij.

9

Giet alles weer in de pan en laat de pudding al roerend indikken op het vuur.

10

Meng het flanbeslag onder de pudding.

11

Zet de taart in de oven en schenk er het beslag in. Laat de taart 40 minuten bakken. Laat de taart daarna volledig afkoelen.

0,3 l Room, 50 g poedersuiker, chocoladeschilfers (witte en zwarte)
12

Klop de room met de poedersuiker stijf en meng de twee soorten chocoladeschilfers. Werk de taart af met de slagroom en chocoladeschilfers.