Chocoladecake met vanille-ijs en gezouten karamelsaus
Chocoladecake met vanille-ijs en gezouten karamelsaus
Een huis dat geurt naar versgebakken cake, dat is pas thuiskomen! Met deze cake zal het gegarandeerd het geval zijn. In dit nagerecht gebruikt Jeroen heel klassieke smaken voor een lekker dessertje: chocolade, vanille en karamel. Een hemelse combinatie!
Chocoladecake met vanille-ijs en gezouten karamelsaus
Chocoladecake met vanille-ijs en gezouten karamelsaus
Een huis dat geurt naar versgebakken cake, dat is pas thuiskomen! Met deze cake zal het gegarandeerd het geval zijn. In dit nagerecht gebruikt Jeroen heel klassieke smaken voor een lekker dessertje: chocolade, vanille en karamel. Een hemelse combinatie!
Ingrediënten
4 personen
Bloem
200 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Eieren
4
Witte suiker
350 g
Boter
270 g
Cacaopoeder
40 g
Zout
1 snuifje
Pure chocolade
100 g
Room
0,1 l
Grof zout
1 snuifje
Vanille-ijs
Benodigdheden
Keukenrobot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 eieren, 200 g witte suiker
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot ruban.
200 g boter, 40 g cacaopoeder, 200 g bloem, 1 snuifje zout
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in stukjes aan toe. Laat de machine even kloppen en voeg de bloem, de cacao en het zout eraan toe. Laat het beslag nog even kloppen.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
100 g pure chocolade
3
Snijd de chocolade in stukjes en meng ze onder het beslag.
4
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze afkoelen eens klaar.
150 g witte suiker
5
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook en laat de suiker karameliseren en lichtjes kleuren. Blus de karamel met een klein scheutje water.
70 g boter, 0,1 l Room, 1 snuifje grof zout
6
Haal de karamel van het vuur en voeg de boter en de room eraan toe. Voeg er een snuifje grof zout aan toe en laat de karamelsaus wat afkoelen.
vanille-ijs
7
Verkruimel wat van de cake tussen je handen op een bordje. Serveer de verkruimelde cake met een bolletje vanille-ijs en wat karamelsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 eieren, 200 g witte suiker
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot ruban.
200 g boter, 40 g cacaopoeder, 200 g bloem, 1 snuifje zout
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in stukjes aan toe. Laat de machine even kloppen en voeg de bloem, de cacao en het zout eraan toe. Laat het beslag nog even kloppen.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
100 g pure chocolade
3
Snijd de chocolade in stukjes en meng ze onder het beslag.
4
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze afkoelen eens klaar.
150 g witte suiker
5
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook en laat de suiker karameliseren en lichtjes kleuren. Blus de karamel met een klein scheutje water.
70 g boter, 0,1 l Room, 1 snuifje grof zout
6
Haal de karamel van het vuur en voeg de boter en de room eraan toe. Voeg er een snuifje grof zout aan toe en laat de karamelsaus wat afkoelen.
vanille-ijs
7
Verkruimel wat van de cake tussen je handen op een bordje. Serveer de verkruimelde cake met een bolletje vanille-ijs en wat karamelsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Eieren
4
Witte suiker
350 g
Boter
270 g
Cacaopoeder
40 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Pure chocolade
100 g
Room
0,1 l
Grof zout
1 snuifje
Vanille-ijs
Chocoladecake met vanille-ijs en gezouten karamelsaus
Een huis dat geurt naar versgebakken cake, dat is pas thuiskomen! Met deze cake zal het gegarandeerd het geval zijn. In dit nagerecht gebruikt Jeroen heel klassieke smaken voor een lekker dessertje: chocolade, vanille en karamel. Een hemelse combinatie!Instructies
4 eieren, 200 g witte suiker
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot ruban.
200 g boter, 40 g cacaopoeder, 200 g bloem, 1 snuifje zout
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in stukjes aan toe. Laat de machine even kloppen en voeg de bloem, de cacao en het zout eraan toe. Laat het beslag nog even kloppen.
100 g pure chocolade
3
Snijd de chocolade in stukjes en meng ze onder het beslag.
4
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze afkoelen eens klaar.
150 g witte suiker
5
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook en laat de suiker karameliseren en lichtjes kleuren. Blus de karamel met een klein scheutje water.
70 g boter, 0,1 l Room, 1 snuifje grof zout
6
Haal de karamel van het vuur en voeg de boter en de room eraan toe. Voeg er een snuifje grof zout aan toe en laat de karamelsaus wat afkoelen.
vanille-ijs
7
Verkruimel wat van de cake tussen je handen op een bordje. Serveer de verkruimelde cake met een bolletje vanille-ijs en wat karamelsaus.