Instructies

4 personen
4 eieren, 200 g witte suiker
1

Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot ruban.

200 g boter, 40 g cacaopoeder, 200 g bloem, 1 snuifje zout
2

Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in stukjes aan toe. Laat de machine even kloppen en voeg de bloem, de cacao en het zout eraan toe. Laat het beslag nog even kloppen.

100 g pure chocolade
3

Snijd de chocolade in stukjes en meng ze onder het beslag.

4

Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze afkoelen eens klaar.

150 g witte suiker
5

Breng de suiker met een scheutje water aan de kook en laat de suiker karameliseren en lichtjes kleuren. Blus de karamel met een klein scheutje water.

70 g boter, 0,1 l Room, 1 snuifje grof zout
6

Haal de karamel van het vuur en voeg de boter en de room eraan toe. Voeg er een snuifje grof zout aan toe en laat de karamelsaus wat afkoelen.

vanille-ijs
7

Verkruimel wat van de cake tussen je handen op een bordje. Serveer de verkruimelde cake met een bolletje vanille-ijs en wat karamelsaus.