Chocoladebavarois met clementines

De Sint strooit weer met heel wat lekkers. Dit is het uitgelezen moment om aan de slag te gaan met tal van zoetigheden. Chocolade, clementines en allerhande Sintsnoep vormen de basis voor deze prachtige bavarois. Een lekkernij voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 4 gelatineblaadje
  • 2 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 g pure chocolade
  • 4 clementine
  • 5 dooier
  • 100 g witte suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 3 dl room
  • snoep
  • 25 g chocoladeschilfers

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • bakvorm ø 24 cm (tulband)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Doe de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje in twee, schraap er de zaadjes uit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk.

Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan de melk. Breng de melk op een zacht vuurtje aan de kook.

Snijd de schil van de clementines en laat ze meekoken met de melk.

Klop de dooiers met de suiker tot een ruban. Voeg het sap van de clementines toe.

Knijp de gelatineblaadjes uit, los ze op in de warme chocolademelk en voeg het cacaopoeder toe. Giet de warme chocolademelk door een zeef bij de ruban en klop voorzichtig verder.

Klop de room half op en spatel het onder het chocolademengsel.

Doe het beslag in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de rest van de clementines à vif.

Haal de bavarois voorzichtig uit de vorm. Werk af met wat sinterklaassnoep en de partjes clementine. Rasp er nog wat chocolade over.

Chocoladebavarois met clementines