Chipolata met witte kool in witte saus

Chipolata met witte kool in witte saus

50m
10
100%
17.6K
Recepten

Chipolata met witte kool in witte saus

Vlees met patatjes en groenten zoals we het allemaal graag hebben. Jeroen combineert gebakken chipolata met witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen. Dit is echt nog eens pure Dagelijkse kost!
Chipolata met witte kool in witte saus

Chipolata met witte kool in witte saus

50m
10
100%
17.6K
Recepten

Chipolata met witte kool in witte saus

Vlees met patatjes en groenten zoals we het allemaal graag hebben. Jeroen combineert gebakken chipolata met witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen. Dit is echt nog eens pure Dagelijkse kost!

Ingrediënten

4 personen
Bloem
70 g
Volkoren bloem
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Chipolata's
4
Melk
0,4 l
Loskokende aardappelen
800 g
Witte kolen
0,5
Boter
80 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Emmentaler
100 g
Scherpe mosterd
1 el
Citroensap

Benodigdheden

Mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

800 g Loskokende aardappelen, 4 chipolata's
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
0,5 Witte kolen
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.
60 g boter, 70 g bloem, 0,4 l melk
3
Laat de boter smelten in een grote pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beiden tot een stevige roux en voeg het kookvocht van de witte kool er al roerend bij. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
20 g boter
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de chipolata’s op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
1 snuifje nootmuskaat, 100 g emmentaler, 1 el scherpe mosterd, citroensap
5
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas erin smelten. Voeg vervolgens nog enkele druppels citroensap en een eetlepel mosterd toe.
6
Meng de gare witte kool onder de saus.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en doe ze op een bord. Schep tenslotte de witte kool in kaassaus en een chipolata bij op het bord.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

800 g Loskokende aardappelen, 4 chipolata's
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
0,5 Witte kolen
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.
60 g boter, 70 g bloem, 0,4 l melk
3
Laat de boter smelten in een grote pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beiden tot een stevige roux en voeg het kookvocht van de witte kool er al roerend bij. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
20 g boter
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de chipolata’s op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
1 snuifje nootmuskaat, 100 g emmentaler, 1 el scherpe mosterd, citroensap
5
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas erin smelten. Voeg vervolgens nog enkele druppels citroensap en een eetlepel mosterd toe.
6
Meng de gare witte kool onder de saus.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en doe ze op een bord. Schep tenslotte de witte kool in kaassaus en een chipolata bij op het bord.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden