Instructies

4 personen
800 g Loskokende aardappelen, 4 chipolata's
1

Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.

0,5 Witte kolen
2

Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.

60 g boter, 70 g bloem, 0,4 l melk
3

Laat de boter smelten in een grote pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beiden tot een stevige roux en voeg het kookvocht van de witte kool er al roerend bij. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.

20 g boter
4

Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de chipolata’s op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.

1 snuifje nootmuskaat, 100 g emmentaler, 1 el scherpe mosterd, citroensap
5

Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas erin smelten. Voeg vervolgens nog enkele druppels citroensap en een eetlepel mosterd toe.

6

Meng de gare witte kool onder de saus.

7

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en doe ze op een bord. Schep tenslotte de witte kool in kaassaus en een chipolata bij op het bord.