Carpaccio van rode biet met aardappelsalade en opgelegde haring

Dagelijkse kost kan heel gemakkelijk én superlekker tegelijk zijn. Deze eenvoudige aardappelsalade met carpaccio van rode biet en zure haring is daar een mooi voorbeeld van.

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 300 g Ratte de Touquet
  • 2 dooier
  • 2 koffielepel mierikswortelpasta
  • 0.5 citroen
  • 2 dl arachideolie
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • een snuif zout
  • een snuif peper
  • 1 rode ui
  • 2 Jonagold appel
  • een scheut olijfolie
  • een scheut azijn
  • 1 eetlepel roze peper
  • enkele takjes dille
  • een snuif witte peper
  • een snuif grof zout
  • een scheut rode wijnazijn
  • 1 pot haring
  • 1 bussel mini-waterkers
  • 1 pak roggecracker

Benodigdheden

  • staafmixer
  • maatbeker

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Spoel de rode biet en kook ze gaar in gezouten water. Laat afkoelen in de koelkast.

Spoel de aardappels en kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel onder koud water en haal de schil eraf.

De mayonaise

Mix de dooiers met een scheutje water. Voeg de mierikswortelpasta en het sap van de citroen toe. Giet er de arachideolie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden mayonaise hebt.

Meng er de Griekse yoghurt onder en breng verder op smaak met zout, gemalen peper en wat extra mierikswortelpasta.

De aardappelsalade

Pel en snipper de rode ui.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de blokjes appel bij de rode ui. Sprenkel er de olijfolie en de azijn over.

Kneus de roze peper, snijd de dille fijn en voeg toe aan de salade.

Snijd de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de salade.

Werk af en serveer

Schil de afgekoelde rode biet en snijd in dunne plakjes. Verdeel de plakjes op een bord en kruid met peper en grof zout.

Sprenkel de rode wijnazijn over de carpaccio. Doe er wat van de aardappelsalade over.

Haal de haring uit de pot, snijd de filets in stukken en verdeel ze samen met de opgelegde ajuin over de salade. Werk af met de mayonaise, de waterkers en de verkruimelde roggecrackers.

Carpaccio van rode biet met aardappelsalade en opgelegde haring