Instructies
4 personen
Voorbereiding
1 Rode bieten
1
Spoel de rode biet en kook ze gaar in gezouten water. Laat afkoelen in de koelkast.
300 g Ratte de Touquet aardappels
2
Spoel de aardappels en kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel onder koud water en haal de schil eraf.
De mayonaise
2 eierdooiers, 2 tl mierikswortel pasta, 0,5 citroenen, 0,2 l arachideolie
3
Mix de dooiers met een scheutje water. Voeg de mierikswortelpasta en het sap van de citroen toe. Giet er de arachideolie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden mayonaise hebt.
1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
4
Meng er de Griekse yoghurt onder en breng verder op smaak met zout, gemalen peper en wat extra mierikswortelpasta.
De aardappelsalade
1 rode ui
5
Pel en snipper de rode ui.
2 appels, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn
6
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de blokjes appel bij de rode ui. Sprenkel er de olijfolie en de azijn over.
1 el roze peper, dille
7
Kneus de roze peper, snijd de dille fijn en voeg toe aan de salade.
8
Snijd de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de salade.
Werk af en serveer
1 snuifje witte peper, 1 snuifje grof zout
9
Schil de afgekoelde rode biet en snijd in dunne plakjes. Verdeel de plakjes op een bord en kruid met peper en grof zout.
1 scheutje Rode wijnazijn
10
Sprenkel de rode wijnazijn over de carpaccio. Doe er wat van de aardappelsalade over.
1 pot haring, 1 bosje mini-waterkers, 1 pak Noorse roggecracker
11