Carpaccio van coquilles met zeekraal en daikon
Het hoeft niet alle dagen vlees met groenten en patatten te zijn! Ook dit fijne voorgerechtje met sint-jakobsschelpen, zeekraal en witte rammenas is dagelijkse kost! Jeroen werkt het gerecht af met een fijne vinaigrette met clementines in de hoofdrol.
Carpaccio van coquilles met zeekraal en daikon
Het hoeft niet alle dagen vlees met groenten en patatten te zijn! Ook dit fijne voorgerechtje met sint-jakobsschelpen, zeekraal en witte rammenas is dagelijkse kost! Jeroen werkt het gerecht af met een fijne vinaigrette met clementines in de hoofdrol.
Ingrediënten
4 personen
St. jakobsnootjes
12
Daikon
200 g
Olijfolie
1 een flinke scheut
Limoenensap
0,5
Peper
Zout
Zeekraal
100 g
Clementines
4
Eierdooier
1
Currypasta
1 tl
Miso pasta
1 tl
Walnotenolie
1 scheutje
Sesamolie
Ponzu
1 scheutje
Grof zout
Zwarte peper
Walnoten
50 g
Benodigdheden
Mandoline, zeef, grote kom met ijs, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
CARPACCIO
12 St. Jakobsnootjes
1
Vul een kom met ijsblokken en water. Kuis de coquilles, spoel ze onder koud water en bewaar ze even op het ijswater.
200 g Daikon, 1 een flinke scheut olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
2
Schil de daikon en snijd hem op de mandoline in dunne plakjes. Verzamel ze in een kom. Sprenkel er een scheutje fijne olijfolie en het limoensap over en kruid de plakjes met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
100 g Zeekraal
3
Doe de zeekraal in een kom en giet er kokend water bij. Giet de zeekraal af in een zeef en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 clementines
4
Snijd de clementines à vif en bewaar de partjes en het sap in een kom.
CITRUSVINAIGRETTE
1 eierdooier, 2 clementines, 1 tl currypasta, 1 tl miso pasta, 1 scheutje Walnotenolie, sesamolie, 1 scheutje Ponzu
5
Voeg de dooier toe in een hoge maatbeker, Pers het sap van de overige clementines en het limoensap erbij. Voeg de miso, de currypasta, de walnotenolie, de ponzu en de sesamolie toe. Zet de mixer in de dressing en giet ondertussen de arachideolie erbij.
AFWERKING
6
Haal de coquilles uit het ijswater en leg ze op een zuivere handdoek. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes met een scherp mes.
grof zout, zwarte peper
7
Neem een bord en leg plakjes gemarineerde daikon afgewisseld met plakjes coquille in een cirkel op het bord.Breng op smaak met wat grof zout en een snuif zwarte peper.
50 g Walnoten
8
Rasp er zestes van clementine over en verdeel de zeekraal erover. Ga verder met de stukjes à vif gesneden clementine en geraspte walnoot. Werk af met de lichte dressing van clementines.
1
Vul een kom met ijsblokken en water. Kuis de coquilles, spoel ze onder koud water en bewaar ze even op het ijswater.
2
Schil de daikon en snijd hem op de mandoline in dunne plakjes. Verzamel ze in een kom. Sprenkel er een scheutje fijne olijfolie en het limoensap over en kruid de plakjes met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!CARPACCIO
12 St. Jakobsnootjes
1
Vul een kom met ijsblokken en water. Kuis de coquilles, spoel ze onder koud water en bewaar ze even op het ijswater.
200 g Daikon, 1 een flinke scheut olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
2
Schil de daikon en snijd hem op de mandoline in dunne plakjes. Verzamel ze in een kom. Sprenkel er een scheutje fijne olijfolie en het limoensap over en kruid de plakjes met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
100 g Zeekraal
3
Doe de zeekraal in een kom en giet er kokend water bij. Giet de zeekraal af in een zeef en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 clementines
4
Snijd de clementines à vif en bewaar de partjes en het sap in een kom.
CITRUSVINAIGRETTE
1 eierdooier, 2 clementines, 1 tl currypasta, 1 tl miso pasta, 1 scheutje Walnotenolie, sesamolie, 1 scheutje Ponzu
5
Voeg de dooier toe in een hoge maatbeker, Pers het sap van de overige clementines en het limoensap erbij. Voeg de miso, de currypasta, de walnotenolie, de ponzu en de sesamolie toe. Zet de mixer in de dressing en giet ondertussen de arachideolie erbij.
AFWERKING
6
Haal de coquilles uit het ijswater en leg ze op een zuivere handdoek. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes met een scherp mes.
grof zout, zwarte peper
7
Neem een bord en leg plakjes gemarineerde daikon afgewisseld met plakjes coquille in een cirkel op het bord.Breng op smaak met wat grof zout en een snuif zwarte peper.
50 g Walnoten
8
Rasp er zestes van clementine over en verdeel de zeekraal erover. Ga verder met de stukjes à vif gesneden clementine en geraspte walnoot. Werk af met de lichte dressing van clementines.
1
Vul een kom met ijsblokken en water. Kuis de coquilles, spoel ze onder koud water en bewaar ze even op het ijswater.
2
Schil de daikon en snijd hem op de mandoline in dunne plakjes. Verzamel ze in een kom. Sprenkel er een scheutje fijne olijfolie en het limoensap over en kruid de plakjes met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
St. jakobsnootjes
12
Daikon
200 g
Olijfolie
1 een flinke scheut
Limoenensap
0,5
Peper
Zout
Zeekraal
100 g
Clementines
4
Eierdooier
1
Currypasta
1 tl
Miso pasta
1 tl
Walnotenolie
1 scheutje
Sesamolie
Ponzu
1 scheutje
Grof zout
Zwarte peper
Walnoten
50 g
Carpaccio van coquilles met zeekraal en daikon
Het hoeft niet alle dagen vlees met groenten en patatten te zijn! Ook dit fijne voorgerechtje met sint-jakobsschelpen, zeekraal en witte rammenas is dagelijkse kost! Jeroen werkt het gerecht af met een fijne vinaigrette met clementines in de hoofdrol.Instructies
CARPACCIO
12 St. Jakobsnootjes
1
Vul een kom met ijsblokken en water. Kuis de coquilles, spoel ze onder koud water en bewaar ze even op het ijswater.
200 g Daikon, 1 een flinke scheut olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
2
Schil de daikon en snijd hem op de mandoline in dunne plakjes. Verzamel ze in een kom. Sprenkel er een scheutje fijne olijfolie en het limoensap over en kruid de plakjes met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
100 g Zeekraal
3
Doe de zeekraal in een kom en giet er kokend water bij. Giet de zeekraal af in een zeef en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.
2 clementines
4
Snijd de clementines à vif en bewaar de partjes en het sap in een kom.
CITRUSVINAIGRETTE
1 eierdooier, 2 clementines, 1 tl currypasta, 1 tl miso pasta, 1 scheutje Walnotenolie, sesamolie, 1 scheutje Ponzu
5
Voeg de dooier toe in een hoge maatbeker, Pers het sap van de overige clementines en het limoensap erbij. Voeg de miso, de currypasta, de walnotenolie, de ponzu en de sesamolie toe. Zet de mixer in de dressing en giet ondertussen de arachideolie erbij.
AFWERKING
6
Haal de coquilles uit het ijswater en leg ze op een zuivere handdoek. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes met een scherp mes.
grof zout, zwarte peper
7
Neem een bord en leg plakjes gemarineerde daikon afgewisseld met plakjes coquille in een cirkel op het bord.Breng op smaak met wat grof zout en een snuif zwarte peper.
50 g Walnoten
8
Rasp er zestes van clementine over en verdeel de zeekraal erover. Ga verder met de stukjes à vif gesneden clementine en geraspte walnoot. Werk af met de lichte dressing van clementines.