Instructies
4 personen
CARPACCIO
12 St. Jakobsnootjes
1
Vul een kom met ijsblokken en water. Kuis de coquilles, spoel ze onder koud water en bewaar ze even op het ijswater.
200 g Daikon, 1 een flinke scheut olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
2
Schil de daikon en snijd hem op de mandoline in dunne plakjes. Verzamel ze in een kom. Sprenkel er een scheutje fijne olijfolie en het limoensap over en kruid de plakjes met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
100 g Zeekraal
3
Doe de zeekraal in een kom en giet er kokend water bij. Giet de zeekraal af in een zeef en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.
2 clementines
4
Snijd de clementines à vif en bewaar de partjes en het sap in een kom.
CITRUSVINAIGRETTE
1 eierdooier, 2 clementines, 1 tl currypasta, 1 tl miso pasta, 1 scheutje Walnotenolie, sesamolie, 1 scheutje Ponzu
5
Voeg de dooier toe in een hoge maatbeker, Pers het sap van de overige clementines en het limoensap erbij. Voeg de miso, de currypasta, de walnotenolie, de ponzu en de sesamolie toe. Zet de mixer in de dressing en giet ondertussen de arachideolie erbij.
AFWERKING
6
Haal de coquilles uit het ijswater en leg ze op een zuivere handdoek. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes met een scherp mes.
grof zout, zwarte peper
7
Neem een bord en leg plakjes gemarineerde daikon afgewisseld met plakjes coquille in een cirkel op het bord.Breng op smaak met wat grof zout en een snuif zwarte peper.
50 g Walnoten
8