Carpaccio van coquilles met knolselder en vinaigrette met haringeitjes
Carpaccio van coquilles met knolselder en vinaigrette met haringeitjes
Dunne plakjes Sint-Jakobsnoot op een schijf knolselder met waldorfsalade en vinaigrette salée met kaviaar van haring.
Carpaccio van coquilles met knolselder en vinaigrette met haringeitjes
Carpaccio van coquilles met knolselder en vinaigrette met haringeitjes
Dunne plakjes Sint-Jakobsnoot op een schijf knolselder met waldorfsalade en vinaigrette salée met kaviaar van haring.
Ingrediënten
4 personen
Sint-jacobsvruchten
12
Walnotenolie
1 scheutje
Knolselders0,5 cm dik
5 plakken
Olijfolie
1 scheutje
Citroensap
Selder
2
AppelsGranny Smith
0,5
Walnoten
50 g
Kervel
1 takje
Eierdooier
1
Mosterd
1 el
Water
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
0,1 l
Haringeitjes
2 el
Dragon
1 takje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
12 Sint-jacobsvruchten
1
Haal de coquilles uit de schelp, spoel ze en dep ze droog met een schone handdoek.
5 plakken knolselders (0,5 cm dik)
2
Snijd gelijke plakken (0,5 cm dik) van de knolselder en kook ze kort in gezouten water. Spoel ze daarna met koud water.
1 eierdooier, 1 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
3
Mix de dooier met de mosterd, het water en de azijn. Giet de olie erbij en mix opnieuw. Schep er de haringeitjes onder.
4
Dep de knolselder droog en haal er met een uitsteekvorm een cirkel uit.
5
Hou een plak apart om de salade mee te maken.
1 scheutje olijfolie, citroensap
6
Kruid de cirkels knolselder met peper, zout, olijfolie en enkele druppels citroensap.
2 selder, 0,5 appels (Granny Smith)
7
Snijd de selder, de rest van de knolselder en de appel in staafjes en meng ze met wat van de vinaigrette onder elkaar.
1 scheutje Walnotenolie
8
Breng de salade op smaak met een scheutje walnotenolie, peper en zout.
9
Leg de plakjes knolselder op een bord.
10
Snijd de coquilles in dunne plakjes (carpaccio) en verdeel ze over de knolselder.
1 takje kervel, 50 g Walnoten, 1 takje dragon, 2 el haringeitjes
11
Schep wat salade op de carpaccio en schik er wat kervel op. Rasp de walnoten erover. Werk af met extra dressing, dragonblaadjes en haringeitjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!12 Sint-jacobsvruchten
1
Haal de coquilles uit de schelp, spoel ze en dep ze droog met een schone handdoek.
5 plakken knolselders (0,5 cm dik)
2
Snijd gelijke plakken (0,5 cm dik) van de knolselder en kook ze kort in gezouten water. Spoel ze daarna met koud water.
1 eierdooier, 1 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
3
Mix de dooier met de mosterd, het water en de azijn. Giet de olie erbij en mix opnieuw. Schep er de haringeitjes onder.
4
Dep de knolselder droog en haal er met een uitsteekvorm een cirkel uit.
5
Hou een plak apart om de salade mee te maken.
1 scheutje olijfolie, citroensap
6
Kruid de cirkels knolselder met peper, zout, olijfolie en enkele druppels citroensap.
2 selder, 0,5 appels (Granny Smith)
7
Snijd de selder, de rest van de knolselder en de appel in staafjes en meng ze met wat van de vinaigrette onder elkaar.
1 scheutje Walnotenolie
8
Breng de salade op smaak met een scheutje walnotenolie, peper en zout.
9
Leg de plakjes knolselder op een bord.
10
Snijd de coquilles in dunne plakjes (carpaccio) en verdeel ze over de knolselder.
1 takje kervel, 50 g Walnoten, 1 takje dragon, 2 el haringeitjes
11
Schep wat salade op de carpaccio en schik er wat kervel op. Rasp de walnoten erover. Werk af met extra dressing, dragonblaadjes en haringeitjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Sint-jacobsvruchten
12
Walnotenolie
1 scheutje
Knolselders0,5 cm dik
5 plakken
Olijfolie
1 scheutje
Citroensap
Selder
2
AppelsGranny Smith
0,5
Walnoten
50 g
Kervel
1 takje
Eierdooier
1
Mosterd
1 el
Water
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
0,1 l
Haringeitjes
2 el
Dragon
1 takje
Carpaccio van coquilles met knolselder en vinaigrette met haringeitjes
Dunne plakjes Sint-Jakobsnoot op een schijf knolselder met waldorfsalade en vinaigrette salée met kaviaar van haring.Instructies
12 Sint-jacobsvruchten
1
Haal de coquilles uit de schelp, spoel ze en dep ze droog met een schone handdoek.
5 plakken knolselders (0,5 cm dik)
2
Snijd gelijke plakken (0,5 cm dik) van de knolselder en kook ze kort in gezouten water. Spoel ze daarna met koud water.
1 eierdooier, 1 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
3
Mix de dooier met de mosterd, het water en de azijn. Giet de olie erbij en mix opnieuw. Schep er de haringeitjes onder.
4
Dep de knolselder droog en haal er met een uitsteekvorm een cirkel uit.
5
Hou een plak apart om de salade mee te maken.
1 scheutje olijfolie, citroensap
6
Kruid de cirkels knolselder met peper, zout, olijfolie en enkele druppels citroensap.
2 selder, 0,5 appels (Granny Smith)
7
Snijd de selder, de rest van de knolselder en de appel in staafjes en meng ze met wat van de vinaigrette onder elkaar.
1 scheutje Walnotenolie
8
Breng de salade op smaak met een scheutje walnotenolie, peper en zout.
9
Leg de plakjes knolselder op een bord.
10
Snijd de coquilles in dunne plakjes (carpaccio) en verdeel ze over de knolselder.
1 takje kervel, 50 g Walnoten, 1 takje dragon, 2 el haringeitjes
11
Schep wat salade op de carpaccio en schik er wat kervel op. Rasp de walnoten erover. Werk af met extra dressing, dragonblaadjes en haringeitjes.