Instructies

4 personen
12 Sint-jacobsvruchten
1

Haal de coquilles uit de schelp, spoel ze en dep ze droog met een schone handdoek.

5 plakken knolselders (0,5 cm dik)
2

Snijd gelijke plakken (0,5 cm dik) van de knolselder en kook ze kort in gezouten water. Spoel ze daarna met koud water.

1 eierdooier, 1 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
3

Mix de dooier met de mosterd, het water en de azijn. Giet de olie erbij en mix opnieuw. Schep er de haringeitjes onder.

4

Dep de knolselder droog en haal er met een uitsteekvorm een cirkel uit.

5

Hou een plak apart om de salade mee te maken.

1 scheutje olijfolie, citroensap
6

Kruid de cirkels knolselder met peper, zout, olijfolie en enkele druppels citroensap.

2 selder, 0,5 appels (Granny Smith)
7

Snijd de selder, de rest van de knolselder en de appel in staafjes en meng ze met wat van de vinaigrette onder elkaar.

1 scheutje Walnotenolie
8

Breng de salade op smaak met een scheutje walnotenolie, peper en zout.

9

Leg de plakjes knolselder op een bord.

10

Snijd de coquilles in dunne plakjes (carpaccio) en verdeel ze over de knolselder.

1 takje kervel, 50 g Walnoten, 1 takje dragon, 2 el haringeitjes
11

Schep wat salade op de carpaccio en schik er wat kervel op. Rasp de walnoten erover. Werk af met extra dressing, dragonblaadjes en haringeitjes.