dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei (thumbnail)Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei

Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei

1u
21
94%
6.7K
Recepten

Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei

Een gegratineerde ovenschotel met gestoofde prei en cannelloni gevuld met brandade van kabeljauw in een lichte garnalensaus.
Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei (thumbnail)Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei

Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei

1u
21
94%
6.7K
Recepten

Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei

Een gegratineerde ovenschotel met gestoofde prei en cannelloni gevuld met brandade van kabeljauw in een lichte garnalensaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten21
Beoordeling94%
Aantal likes6.7K

Ingrediënten

4 personen
Kabeljauw
600 g
Loskokende aardappelen
200 g
Look
2 teentjes
Laurier
2 blaadjes
Tijm
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Melk
0,6 l
Boter
1 blokje
Verse lasagnevellen
8
Gemalen kaas (Emmental)
150 g
Panko
80 g
Preistengels
2
Tijm
1 takje
Garnalenkopjesdiepvries
200 g
Boter
30 g
Bloem
30 g
Tomatenpuree
1 el
Melkgebruik de melk waar de aardappel en de vis in gegaard zijn + wat extra
0,4 l
Citroenensap
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Steranijs
1
Laurier
1 blaadje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g Loskokende aardappelen, 0,6 l melk
1
Snijd de aardappelen in stukken en breng ze in de melk aan de kook.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 Steranijs
2
Voeg er de look, de steranijs, de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.
600 g kabeljauw
3
Snijd de vis in stukken en doe hem bij de aardappelen.
2 Preistengels, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier
4
Snijd de prei in ringen en stoof ze aan in boter met een scheut water. Kruid met peper en zout, voeg er een tak tijm en een laurierblaadje aan toe en zet er een deksel op.
5
Haal de vis en de aardappelen uit de melk wanneer ze gaar zijn.
0,4 l melk ( (gebruik de melk waar de aardappel en de vis in gegaard zijn + wat extra)), 200 g garnalenkopjes (diepvries)
6
Schenk wat extra melk bij de melk van de vis en de aardappelen en doe de garnaalkoppen erbij. Laat de melk enkele minuten zachtjes koken.
1 blokje boter, peper, zout
7
Voeg de boter toe aan de vis en de aardappelen en prak alles met een vork tot brandade. Kruid met peper en zout.
8
Schep de gestoofde prei in een ovenschaal.
8 verse lasagnevellen
9
Leg de lasagnevellen open, bedek ze met een laag brandade, rol ze op tot buisjes en schik ze op de prei.
30 g boter, 30 g bloem
10
Laat de boter smelten voor de saus, doe er de bloem bij en meng tot een roux.
1 el Tomatenpuree
11
Voeg er de tomatenpuree aan toe.
12
Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux met tomatenpuree en breng de saus al roerend aan de kook.
0,5 citroenen (sap), 1 snuifje cayennepeper, zout
13
Breng op smaak met citroensap, zout en cayennepeper. Lepel de saus over de cannelloni.
80 g panko, 150 g Gemalen kaas (Emmental), 1 scheutje olijfolie
14
Meng de panko met de gemalen kaas en een scheut olijfolie en bedek er de cannelloni mee.
15
Gratineer het geheel 15 minuten in de oven.
1
Snijd de aardappelen in stukken en breng ze in de melk aan de kook.
2
Voeg er de look, de steranijs, de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

200 g Loskokende aardappelen, 0,6 l melk
1
Snijd de aardappelen in stukken en breng ze in de melk aan de kook.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 Steranijs
2
Voeg er de look, de steranijs, de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.
600 g kabeljauw
3
Snijd de vis in stukken en doe hem bij de aardappelen.
2 Preistengels, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier
4
Snijd de prei in ringen en stoof ze aan in boter met een scheut water. Kruid met peper en zout, voeg er een tak tijm en een laurierblaadje aan toe en zet er een deksel op.
5
Haal de vis en de aardappelen uit de melk wanneer ze gaar zijn.
0,4 l melk ( (gebruik de melk waar de aardappel en de vis in gegaard zijn + wat extra)), 200 g garnalenkopjes (diepvries)
6
Schenk wat extra melk bij de melk van de vis en de aardappelen en doe de garnaalkoppen erbij. Laat de melk enkele minuten zachtjes koken.
1 blokje boter, peper, zout
7
Voeg de boter toe aan de vis en de aardappelen en prak alles met een vork tot brandade. Kruid met peper en zout.
8
Schep de gestoofde prei in een ovenschaal.
8 verse lasagnevellen
9
Leg de lasagnevellen open, bedek ze met een laag brandade, rol ze op tot buisjes en schik ze op de prei.
30 g boter, 30 g bloem
10
Laat de boter smelten voor de saus, doe er de bloem bij en meng tot een roux.
1 el Tomatenpuree
11
Voeg er de tomatenpuree aan toe.
12
Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux met tomatenpuree en breng de saus al roerend aan de kook.
0,5 citroenen (sap), 1 snuifje cayennepeper, zout
13
Breng op smaak met citroensap, zout en cayennepeper. Lepel de saus over de cannelloni.
80 g panko, 150 g Gemalen kaas (Emmental), 1 scheutje olijfolie
14
Meng de panko met de gemalen kaas en een scheut olijfolie en bedek er de cannelloni mee.
15
Gratineer het geheel 15 minuten in de oven.
1
Snijd de aardappelen in stukken en breng ze in de melk aan de kook.
2
Voeg er de look, de steranijs, de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei (thumbnail)Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei
4 personen
1u
Ingrediënten
Kabeljauw
600 g
Loskokende aardappelen
200 g
Look
2 teentjes
Laurier
2 blaadjes
Tijm
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Melk
0,6 l
Boter
1 blokje
Verse lasagnevellen
8
Gemalen kaas (Emmental)
150 g
Panko
80 g
Preistengels
2
Tijm
1 takje
Garnalenkopjesdiepvries
200 g
Boter
30 g
Bloem
30 g
Tomatenpuree
1 el
Melkgebruik de melk waar de aardappel en de vis in gegaard zijn + wat extra
0,4 l
Citroenensap
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Steranijs
1
Laurier
1 blaadje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Peper

Cannelloni van kabeljauw met gestoofde prei

Een gegratineerde ovenschotel met gestoofde prei en cannelloni gevuld met brandade van kabeljauw in een lichte garnalensaus.
Instructies
200 g Loskokende aardappelen, 0,6 l melk
1
Snijd de aardappelen in stukken en breng ze in de melk aan de kook.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 Steranijs
2
Voeg er de look, de steranijs, de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.
600 g kabeljauw
3
Snijd de vis in stukken en doe hem bij de aardappelen.
2 Preistengels, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier
4
Snijd de prei in ringen en stoof ze aan in boter met een scheut water. Kruid met peper en zout, voeg er een tak tijm en een laurierblaadje aan toe en zet er een deksel op.
5
Haal de vis en de aardappelen uit de melk wanneer ze gaar zijn.
0,4 l melk ( (gebruik de melk waar de aardappel en de vis in gegaard zijn + wat extra)), 200 g garnalenkopjes (diepvries)
6
Schenk wat extra melk bij de melk van de vis en de aardappelen en doe de garnaalkoppen erbij. Laat de melk enkele minuten zachtjes koken.
1 blokje boter, peper, zout
7
Voeg de boter toe aan de vis en de aardappelen en prak alles met een vork tot brandade. Kruid met peper en zout.
8
Schep de gestoofde prei in een ovenschaal.
8 verse lasagnevellen
9
Leg de lasagnevellen open, bedek ze met een laag brandade, rol ze op tot buisjes en schik ze op de prei.
30 g boter, 30 g bloem
10
Laat de boter smelten voor de saus, doe er de bloem bij en meng tot een roux.
1 el Tomatenpuree
11
Voeg er de tomatenpuree aan toe.
12
Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux met tomatenpuree en breng de saus al roerend aan de kook.
0,5 citroenen (sap), 1 snuifje cayennepeper, zout
13
Breng op smaak met citroensap, zout en cayennepeper. Lepel de saus over de cannelloni.
80 g panko, 150 g Gemalen kaas (Emmental), 1 scheutje olijfolie
14
Meng de panko met de gemalen kaas en een scheut olijfolie en bedek er de cannelloni mee.
15
Gratineer het geheel 15 minuten in de oven.