Instructies

4 personen
200 g Loskokende aardappelen, 0,6 l melk
1

Snijd de aardappelen in stukken en breng ze in de melk aan de kook.

2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 Steranijs
2

Voeg er de look, de steranijs, de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.

600 g kabeljauw
3

Snijd de vis in stukken en doe hem bij de aardappelen.

2 Preistengels, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier
4

Snijd de prei in ringen en stoof ze aan in boter met een scheut water. Kruid met peper en zout, voeg er een tak tijm en een laurierblaadje aan toe en zet er een deksel op.

5

Haal de vis en de aardappelen uit de melk wanneer ze gaar zijn.

0,4 l melk ( (gebruik de melk waar de aardappel en de vis in gegaard zijn + wat extra)), 200 g garnalenkopjes (diepvries)
6

Schenk wat extra melk bij de melk van de vis en de aardappelen en doe de garnaalkoppen erbij. Laat de melk enkele minuten zachtjes koken.

1 blokje boter, peper, zout
7

Voeg de boter toe aan de vis en de aardappelen en prak alles met een vork tot brandade. Kruid met peper en zout.

8

Schep de gestoofde prei in een ovenschaal.

8 verse lasagnevellen
9

Leg de lasagnevellen open, bedek ze met een laag brandade, rol ze op tot buisjes en schik ze op de prei.

30 g boter, 30 g bloem
10

Laat de boter smelten voor de saus, doe er de bloem bij en meng tot een roux.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 el Tomatenpuree
11

Voeg er de tomatenpuree aan toe.

12

Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux met tomatenpuree en breng de saus al roerend aan de kook.

0,5 citroenen (sap), 1 snuifje cayennepeper, zout
13

Breng op smaak met citroensap, zout en cayennepeper. Lepel de saus over de cannelloni.

80 g panko, 150 g Gemalen kaas (Emmental), 1 scheutje olijfolie
14

Meng de panko met de gemalen kaas en een scheut olijfolie en bedek er de cannelloni mee.

15

Gratineer het geheel 15 minuten in de oven.