
Iedereen kent de tapa's, de Spaanse aperitiefhapjes. Jeroen maakt een van de meest populaire tapa's: inktvisringetjes. Die kopen we vaak voorgebakken in de diepvriesafdeling, maar je kan ze net zo goed eens helemaal vers maken. Een zelfgemaakte limoen-lookdip erbij maakt het plaatje helemaal af.
Ingrediënten
- 1 dooier
- 1 limoen
- 1 koffielepel mosterd
- 1 teentje look
- 2 dl arachideolie
- 5 cl yoghurt
- bieslook
- peper
- zout
- 100 g bloem
- 1 fles pilsbier
- zout
- 2 pijlinktvis
Benodigdheden
- een staafmixer
- een handmixer
Bereiding
De limoen-lookmayonaise
De calamares
Neem een mengschaal.
Breek de eieren en scheid de dooier en het eiwit. Ga eerst aan de slag met het eigeel.
Schenk het bier bij het eigeel en klop het mengsel los.
Voeg de bloem toe en meng alles tot een beslag.
Kruid het deeg met een snuifje zout.
Klop het eiwit stijf met een garde of een handmixer.
Spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag. Zo wordt het luchtiger.
Je kan schoongemaakte calamares kopen, maar echte durvers maken ze zelf eetklaar. Trek daarvoor de tentakels uit de inktvis. Verwijder ook het vlies dat rond de pijlinktvis zit. Spoel het witte vlees onder stromend water. Verwijder ook het kraakbeen dat in de hoed van de inktvis zit.
Snij de hoedjes van de inktvissen in ringen van ongeveer een halve centimeter breed.
Haal de ringen door het beslag.
Bak de stukjes inktvis goudbruin in frietvet van 180°C.