Calamares fritti met limoen-lookmayonaise
Calamares fritti met limoen-lookmayonaise
Calamares fritti met limoen-lookmayonaise
Calamares fritti met limoen-lookmayonaise
Ingrediënten
4 personen
Eierdooier
1
Limoen
1
Mosterd
1 tl
Look
1 teentje
Arachideolie
0,2 l
Yoghurt
0,05 l
Bieslook
Peper
Zout
Bloem
100 g
Pilsbier
1 fles
Pijlinktvissen
2
Eieren
4
Benodigdheden
Staafmixer, handmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De limoen-lookmayonaise
1 eierdooier, 1 limoen, 1 tl mosterd, 1 teentje Look, 0,2 l arachideolie, 0,05 l Yoghurt, Bieslook, peper, zout, 4 eieren
1
Doe de eierdooier in een hoge mengbeker. Neem er de olie, de mosterd en de limoenen bij.
2
Knijp de limoen uit en voeg het sap bij het eigeel. Voeg (naar smaak) de mosterd toe.
3
Pel de look en snij ze in stukjes. Doe die in de mengbeker.
4
Plaats de staafmixer in de beker en mix alle ingrediënten. Voeg geleidelijk de olie toe en beweeg de mixer zacht op en neer. Blijf mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
5
Voeg een scheutje ongesuikerde yoghurt toe en kruid de mayonaise naar smaak met peper van de molen en zout.
6
Versnipper tenslotte wat verse bieslook, en meng het kruid door de limoen-lookmayonaise.
De calamares
100 g bloem, 1 fles pilsbier, zout, 2 pijlinktvissen
7
Neem een mengschaal.
8
Breek de eieren en scheid de dooier en het eiwit. Ga eerst aan de slag met het eigeel.
9
Schenk het bier bij het eigeel en klop het mengsel los.
10
Voeg de bloem toe en meng alles tot een beslag.
11
Kruid het deeg met een snuifje zout.
12
Klop het eiwit stijf met een garde of een handmixer.
13
Spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag. Zo wordt het luchtiger.
14
Je kan schoongemaakte calamares kopen, maar echte durvers maken ze zelf eetklaar. Trek daarvoor de tentakels uit de inktvis. Verwijder ook het vlies dat rond de pijlinktvis zit. Spoel het witte vlees onder stromend water. Verwijder ook het kraakbeen dat in de hoed van de inktvis zit.
15
Snij de hoedjes van de inktvissen in ringen van ongeveer een halve centimeter breed.
16
Haal de ringen door het beslag.
17
Bak de stukjes inktvis goudbruin in frietvet van 180°C.
De limoen-lookmayonaise
1 eierdooier, 1 limoen, 1 tl mosterd, 1 teentje Look, 0,2 l arachideolie, 0,05 l Yoghurt, Bieslook, peper, zout, 4 eieren
1
Doe de eierdooier in een hoge mengbeker. Neem er de olie, de mosterd en de limoenen bij.
2
Knijp de limoen uit en voeg het sap bij het eigeel. Voeg (naar smaak) de mosterd toe.
3
Pel de look en snij ze in stukjes. Doe die in de mengbeker.
4
Plaats de staafmixer in de beker en mix alle ingrediënten. Voeg geleidelijk de olie toe en beweeg de mixer zacht op en neer. Blijf mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
5
Voeg een scheutje ongesuikerde yoghurt toe en kruid de mayonaise naar smaak met peper van de molen en zout.
6
Versnipper tenslotte wat verse bieslook, en meng het kruid door de limoen-lookmayonaise.
De calamares
100 g bloem, 1 fles pilsbier, zout, 2 pijlinktvissen
7
Neem een mengschaal.
8
Breek de eieren en scheid de dooier en het eiwit. Ga eerst aan de slag met het eigeel.
9
Schenk het bier bij het eigeel en klop het mengsel los.
10
Voeg de bloem toe en meng alles tot een beslag.
11
Kruid het deeg met een snuifje zout.
12
Klop het eiwit stijf met een garde of een handmixer.
13
Spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag. Zo wordt het luchtiger.
14
Je kan schoongemaakte calamares kopen, maar echte durvers maken ze zelf eetklaar. Trek daarvoor de tentakels uit de inktvis. Verwijder ook het vlies dat rond de pijlinktvis zit. Spoel het witte vlees onder stromend water. Verwijder ook het kraakbeen dat in de hoed van de inktvis zit.
15
Snij de hoedjes van de inktvissen in ringen van ongeveer een halve centimeter breed.
16
Haal de ringen door het beslag.
17
Bak de stukjes inktvis goudbruin in frietvet van 180°C.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eierdooier
1
Limoen
1
Mosterd
1 tl
Look
1 teentje
Arachideolie
0,2 l
Yoghurt
0,05 l
Bieslook
Peper
Zout
Bloem
100 g
Pilsbier
1 fles
Pijlinktvissen
2
Eieren
4
Calamares fritti met limoen-lookmayonaise
Iedereen kent de tapa's, de Spaanse aperitiefhapjes. Jeroen maakt een van de meest populaire tapa's: inktvisringetjes. Die kopen we vaak voorgebakken in de diepvriesafdeling, maar je kan ze net zo goed eens helemaal vers maken. Een zelfgemaakte limoen-lookdip erbij maakt het plaatje helemaal af.Instructies
De limoen-lookmayonaise
1 eierdooier, 1 limoen, 1 tl mosterd, 1 teentje Look, 0,2 l arachideolie, 0,05 l Yoghurt, Bieslook, peper, zout, 4 eieren
1
Doe de eierdooier in een hoge mengbeker. Neem er de olie, de mosterd en de limoenen bij.
2
Knijp de limoen uit en voeg het sap bij het eigeel. Voeg (naar smaak) de mosterd toe.
3
Pel de look en snij ze in stukjes. Doe die in de mengbeker.
4
Plaats de staafmixer in de beker en mix alle ingrediënten. Voeg geleidelijk de olie toe en beweeg de mixer zacht op en neer. Blijf mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
5
Voeg een scheutje ongesuikerde yoghurt toe en kruid de mayonaise naar smaak met peper van de molen en zout.
6
Versnipper tenslotte wat verse bieslook, en meng het kruid door de limoen-lookmayonaise.
De calamares
100 g bloem, 1 fles pilsbier, zout, 2 pijlinktvissen
7
Neem een mengschaal.
8
Breek de eieren en scheid de dooier en het eiwit. Ga eerst aan de slag met het eigeel.
9
Schenk het bier bij het eigeel en klop het mengsel los.
10
Voeg de bloem toe en meng alles tot een beslag.
11
Kruid het deeg met een snuifje zout.
12
Klop het eiwit stijf met een garde of een handmixer.
13
Spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag. Zo wordt het luchtiger.
14
Je kan schoongemaakte calamares kopen, maar echte durvers maken ze zelf eetklaar. Trek daarvoor de tentakels uit de inktvis. Verwijder ook het vlies dat rond de pijlinktvis zit. Spoel het witte vlees onder stromend water. Verwijder ook het kraakbeen dat in de hoed van de inktvis zit.
15
Snij de hoedjes van de inktvissen in ringen van ongeveer een halve centimeter breed.
16
Haal de ringen door het beslag.
17
Bak de stukjes inktvis goudbruin in frietvet van 180°C.