Instructies
4 personen
De limoen-lookmayonaise
0,2 l arachideolie, 1 tl mosterd, 1 limoen, 1 eierdooier
1
Doe de eierdooier in een hoge mengbeker. Neem er de olie, de mosterd en de limoenen bij.
1 teentje Look
2
Knijp de limoen uit en voeg het sap bij het eigeel. Voeg (naar smaak) de mosterd toe.
3
Pel de look en snij ze in stukjes. Doe die in de mengbeker.
0,05 l Yoghurt, peper, zout
4
Plaats de staafmixer in de beker en mix alle ingrediënten. Voeg geleidelijk de olie toe en beweeg de mixer zacht op en neer. Blijf mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
Bieslook
5
Voeg een scheutje ongesuikerde yoghurt toe en kruid de mayonaise naar smaak met peper van de molen en zout.
De calamares
100 g bloem, 1 fles pilsbier, zout, 2 pijlinktvissen
6
Versnipper tenslotte wat verse bieslook, en meng het kruid door de limoen-lookmayonaise.
4 eieren
7
Neem een mengschaal.
1 fles pilsbier
8
Breek de eieren en scheid de dooier en het eiwit. Ga eerst aan de slag met het eigeel.
100 g bloem
9
Schenk het bier bij het eigeel en klop het mengsel los.
zout
10
Voeg de bloem toe en meng alles tot een beslag.
11
Kruid het deeg met een snuifje zout.
12
Klop het eiwit stijf met een garde of een handmixer.
2 pijlinktvissen
13
Spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag. Zo wordt het luchtiger.
14
Je kan schoongemaakte calamares kopen, maar echte durvers maken ze zelf eetklaar. Trek daarvoor de tentakels uit de inktvis. Verwijder ook het vlies dat rond de pijlinktvis zit. Spoel het witte vlees onder stromend water. Verwijder ook het kraakbeen dat in de hoed van de inktvis zit.
15
Snij de hoedjes van de inktvissen in ringen van ongeveer een halve centimeter breed.
16
Haal de ringen door het beslag.
17