Cake tatin van pruimen met pistache

Cake tatin van pruimen met pistache

1u
13
-
10.6K
Recepten

Cake tatin van pruimen met pistache

Een omgekeerde taart met bladerdeeg, verse pruimen en pistache.
Cake tatin van pruimen met pistache

Cake tatin van pruimen met pistache

1u
13
-
10.6K
Recepten

Cake tatin van pruimen met pistache

Een omgekeerde taart met bladerdeeg, verse pruimen en pistache.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes10.6K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
150 g
Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Suiker
150 g
Pruimenpaarse
500 g
Boter
150 g
Porto
1 scheutje
Eieren
3
Bloem
150 g
Pistachenoten
50 g
Bakpoeder
2 tl
Kaneelpoeder
1 snuifje
Boter
200 g
Zout
1 flinke snuif
Amandelextract
1
Bladerdeeg
1 vel
Pistache-ijs
4 bollen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
500 g pruimen
2
Snijd de pruimen in twee en haal de pitten eruit.
150 g suiker
3
Zet een pan met een hoge rand (ø 24 cm) op het vuur. Doe er de suiker en een scheutje water in en breng het geheel aan de kook. Laat het meeste water verdampen en de karamel lichtjes kleuren.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
150 g boter, 1 scheutje porto
4
Voeg er de boter en een scheutje porto aan toe en breng weer aan de kook.
5
Roer alles los en leg de pruimen met de vlakke kant in de karamel. Draai het vuur onder de pan uit.
3 eieren, 150 g suiker, 60 g boter
6
Doe de eieren en de suiker voor het cakebeslag in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Wissel de klopper met de vlinder en klop de boter onder de ruban.
2 tl bakpoeder, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 amandelextract
7
Voeg er het bakpoeder, een snuif zout, een snuif kaneel en een dopje amandelextract aan toe.
50 g pistachenoten, 150 g bloem
8
Maal de pistachenootjes in de blender fijn en meng ze onder het beslag. Lepel de bloem erbij en laat de machine nog even kloppen.
9
Schep het cakebeslag in een spuitzak. Spuit het cakebeslag op de gebakken pruimen.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het bladerdeeg op de grootte van de pan en leg het vel boven op het cakebeslag.
11
Snijd of knip een gat in het midden van het bladerdeeg en schuif de pan 40 minuten in de hete oven.
4 bollen pistache-ijs
12
Haal de taart uit de oven en laat ze een half uurtje afkoelen. Draai de taart voorzichtig om op een bord en serveer ze met een bol pistache-ijs.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
2
Snijd de pruimen in twee en haal de pitten eruit.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
500 g pruimen
2
Snijd de pruimen in twee en haal de pitten eruit.
150 g suiker
3
Zet een pan met een hoge rand (ø 24 cm) op het vuur. Doe er de suiker en een scheutje water in en breng het geheel aan de kook. Laat het meeste water verdampen en de karamel lichtjes kleuren.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
150 g boter, 1 scheutje porto
4
Voeg er de boter en een scheutje porto aan toe en breng weer aan de kook.
5
Roer alles los en leg de pruimen met de vlakke kant in de karamel. Draai het vuur onder de pan uit.
3 eieren, 150 g suiker, 60 g boter
6
Doe de eieren en de suiker voor het cakebeslag in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Wissel de klopper met de vlinder en klop de boter onder de ruban.
2 tl bakpoeder, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 amandelextract
7
Voeg er het bakpoeder, een snuif zout, een snuif kaneel en een dopje amandelextract aan toe.
50 g pistachenoten, 150 g bloem
8
Maal de pistachenootjes in de blender fijn en meng ze onder het beslag. Lepel de bloem erbij en laat de machine nog even kloppen.
9
Schep het cakebeslag in een spuitzak. Spuit het cakebeslag op de gebakken pruimen.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het bladerdeeg op de grootte van de pan en leg het vel boven op het cakebeslag.
11
Snijd of knip een gat in het midden van het bladerdeeg en schuif de pan 40 minuten in de hete oven.
4 bollen pistache-ijs
12
Haal de taart uit de oven en laat ze een half uurtje afkoelen. Draai de taart voorzichtig om op een bord en serveer ze met een bol pistache-ijs.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
2
Snijd de pruimen in twee en haal de pitten eruit.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden