Cake met rabarbercompote
Cake met rabarbercompote
Een gevulde cake met een bodem van kruimeldeeg en een vulling van gestoofde rabarber.
Cake met rabarbercompote
Cake met rabarbercompote
Een gevulde cake met een bodem van kruimeldeeg en een vulling van gestoofde rabarber.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
250 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Boterzachte
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanille-extract
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Zout
1 snuifje
Rabarber
750 g
Suiker
200 g
Suiker
200 g
Eieren
4
Boter
200 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Amandelextract
Benodigdheden
Keukenmachine, keukenmachine met k hulpstuk, spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
750 g Rabarber, 200 g suiker
1
Doe voor de compote de blokjes rabarber met de suiker in een pan. Voeg er een scheut water aan toe. Breng dit aan de kook en laat het meeste water verdampen tot je een mooie compote hebt.
125 g boter (zachte), 90 g bloemsuiker, vanille-extract, 1 ei, 30 g amandelpoeder, 250 g bloem, 1 snuifje zout
2
Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloemsuiker en voeg er de vanille, het ei, het amandelpoeder, een snuif zout en de bloem aan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3
Meng alles in de keukenmachine tot een deeg en laat het even rusten in de koelkast.
200 g suiker, 4 eieren, amandelextract
4
Klop de suiker met de eieren tot ruban. Voeg er enkele druppels amandelextract aan toe.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
5
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuif zout aan toe.
6
Klop de boter en de bloem door de ruban en laat de machine nog even draaien met de K.
7
Schep het cakebeslag in een spuitzak.
8
Bestuif een ingevette taartvorm met bloem, rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee.
9
Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
10
Spuit een deel van het cakebeslag op de bodem en lepel er de compote over, maar laat de randen vrij.
11
Spuit de rest van het cakebeslag over de compote en schuif de taart 45 minuten in een oven van 175 °C.
12
Laat de taart afkoelen en werk ze af met wat bloemsuiker.
1
Doe voor de compote de blokjes rabarber met de suiker in een pan. Voeg er een scheut water aan toe. Breng dit aan de kook en laat het meeste water verdampen tot je een mooie compote hebt.
2
Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloemsuiker en voeg er de vanille, het ei, het amandelpoeder, een snuif zout en de bloem aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
750 g Rabarber, 200 g suiker
1
Doe voor de compote de blokjes rabarber met de suiker in een pan. Voeg er een scheut water aan toe. Breng dit aan de kook en laat het meeste water verdampen tot je een mooie compote hebt.
125 g boter (zachte), 90 g bloemsuiker, vanille-extract, 1 ei, 30 g amandelpoeder, 250 g bloem, 1 snuifje zout
2
Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloemsuiker en voeg er de vanille, het ei, het amandelpoeder, een snuif zout en de bloem aan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3
Meng alles in de keukenmachine tot een deeg en laat het even rusten in de koelkast.
200 g suiker, 4 eieren, amandelextract
4
Klop de suiker met de eieren tot ruban. Voeg er enkele druppels amandelextract aan toe.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
5
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuif zout aan toe.
6
Klop de boter en de bloem door de ruban en laat de machine nog even draaien met de K.
7
Schep het cakebeslag in een spuitzak.
8
Bestuif een ingevette taartvorm met bloem, rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee.
9
Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
10
Spuit een deel van het cakebeslag op de bodem en lepel er de compote over, maar laat de randen vrij.
11
Spuit de rest van het cakebeslag over de compote en schuif de taart 45 minuten in een oven van 175 °C.
12
Laat de taart afkoelen en werk ze af met wat bloemsuiker.
1
Doe voor de compote de blokjes rabarber met de suiker in een pan. Voeg er een scheut water aan toe. Breng dit aan de kook en laat het meeste water verdampen tot je een mooie compote hebt.
2
Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloemsuiker en voeg er de vanille, het ei, het amandelpoeder, een snuif zout en de bloem aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Boterzachte
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanille-extract
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Bloem
250 g
Zout
1 snuifje
Rabarber
750 g
Suiker
200 g
Suiker
200 g
Eieren
4
Boter
200 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Amandelextract
Cake met rabarbercompote
Een gevulde cake met een bodem van kruimeldeeg en een vulling van gestoofde rabarber.Instructies
750 g Rabarber, 200 g suiker
1
Doe voor de compote de blokjes rabarber met de suiker in een pan. Voeg er een scheut water aan toe. Breng dit aan de kook en laat het meeste water verdampen tot je een mooie compote hebt.
125 g boter (zachte), 90 g bloemsuiker, vanille-extract, 1 ei, 30 g amandelpoeder, 250 g bloem, 1 snuifje zout
2
Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloemsuiker en voeg er de vanille, het ei, het amandelpoeder, een snuif zout en de bloem aan toe.
3
Meng alles in de keukenmachine tot een deeg en laat het even rusten in de koelkast.
200 g suiker, 4 eieren, amandelextract
4
Klop de suiker met de eieren tot ruban. Voeg er enkele druppels amandelextract aan toe.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
5
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuif zout aan toe.
6
Klop de boter en de bloem door de ruban en laat de machine nog even draaien met de K.
7
Schep het cakebeslag in een spuitzak.
8
Bestuif een ingevette taartvorm met bloem, rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee.
9
Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
10
Spuit een deel van het cakebeslag op de bodem en lepel er de compote over, maar laat de randen vrij.
11
Spuit de rest van het cakebeslag over de compote en schuif de taart 45 minuten in een oven van 175 °C.
12
Laat de taart afkoelen en werk ze af met wat bloemsuiker.