Instructies

4 personen
750 g Rabarber, 200 g suiker
1

Doe voor de compote de blokjes rabarber met de suiker in een pan. Voeg er een scheut water aan toe. Breng dit aan de kook en laat het meeste water verdampen tot je een mooie compote hebt.

125 g boter (zachte), 90 g bloemsuiker, vanille-extract, 1 ei, 30 g amandelpoeder, 250 g bloem, 1 snuifje zout
2

Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloemsuiker en voeg er de vanille, het ei, het amandelpoeder, een snuif zout en de bloem aan toe.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3

Meng alles in de keukenmachine tot een deeg en laat het even rusten in de koelkast.

200 g suiker, 4 eieren, amandelextract
4

Klop de suiker met de eieren tot ruban. Voeg er enkele druppels amandelextract aan toe.

200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
5

Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuif zout aan toe.

6

Klop de boter en de bloem door de ruban en laat de machine nog even draaien met de K.

7

Schep het cakebeslag in een spuitzak.

8

Bestuif een ingevette taartvorm met bloem, rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee.

9

Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.

10

Spuit een deel van het cakebeslag op de bodem en lepel er de compote over, maar laat de randen vrij.

11

Spuit de rest van het cakebeslag over de compote en schuif de taart 45 minuten in een oven van 175 °C.

12

Laat de taart afkoelen en werk ze af met wat bloemsuiker.