dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten (thumbnail)Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

40m
16
-
2.8K
Recepten

Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

Snel, gezond en boordevol smaak! Da’s alles wat je nodig hebt voor een volwaardige maaltijd. Een stuk zacht gegaarde schelvis tjokvol smaak, veel groene groenten zoals courgette, selder en peultjes en rijst. Met deze combinatie kan je simpelweg niets verkeerd doen!
Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten (thumbnail)Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

40m
16
-
2.8K
Recepten

Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

Snel, gezond en boordevol smaak! Da’s alles wat je nodig hebt voor een volwaardige maaltijd. Een stuk zacht gegaarde schelvis tjokvol smaak, veel groene groenten zoals courgette, selder en peultjes en rijst. Met deze combinatie kan je simpelweg niets verkeerd doen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Langkorrelrijst
250 g
Sake
0,2 l
Sjalotten
1
Citroengras
1 stengel
Look
1 teentje
Gember
30 g
Rode chilipeper
1
Vissaus
2 scheutjes
Schelvis
600 g
Courgettes
0,5
Selder
2 stengels
Peultjes
200 g
Sojascheuten
100 g
Sojasaus
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 g langkorrelrijst
1
Spoel de rijst met koud water. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar (verdeling is ongeveer 1/3 rijst en 2/3 water).
0,2 l sake, 1 Sjalotten, 1 stengel Citroengras, 1 teentje Look, 30 g gember, 1 rode chilipeper, 1 scheutje Vissaus
2
Neem een ovenschaal en doe er een scheut sake in. Voeg nu de aromaten toe: sjalot in ringen, een teentje look (geraspt), geraspte gember, fijngesneden chilipeper, scheut vissaus en grof gesneden citroengras.
TIPDeze aromaten kunnen nadien nog dienen als garnituur, behalve het citroengras. Vandaar dat we dat grover snijden, zodat we die stukjes er nadien makkelijker kunnen uitvissen.
600 g schelvis
3
Snijd de vis in vier gelijke delen en leg ze in de ovenschaal. Meng de marinade wat over de stukken vis. Dek de schaal af met zilverpapier. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en dat voor 15 minuten.
0,5 courgettes, 2 stengels selder, 200 g peultjes
4
Snijd de courgette in blokjes, de peultjes in reepjes en de stengels selder in stukjes.
100 g Sojascheuten, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje Vissaus, 1 scheutje olijfolie
5
Laat wat olie heet worden in een pan of wok en stoof er de sojascheuten in aan. Laat even stoven voeg vervolgens de andere gesneden groenten toe. Kruid af met wat sojasaus en vissaus.
6
Haal de vis uit de oven en voeg een wat van het vocht toe aan de gestoofde groentjes.
koriander
7
Verdeel de stukken vis over de borden, schep er wat rijst en groentjes bij. Werk af met enkele takjes koriander.
1
Spoel de rijst met koud water. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar (verdeling is ongeveer 1/3 rijst en 2/3 water).
2
Neem een ovenschaal en doe er een scheut sake in. Voeg nu de aromaten toe: sjalot in ringen, een teentje look (geraspt), geraspte gember, fijngesneden chilipeper, scheut vissaus en grof gesneden citroengras.

Instructies

250 g langkorrelrijst
1
Spoel de rijst met koud water. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar (verdeling is ongeveer 1/3 rijst en 2/3 water).
0,2 l sake, 1 Sjalotten, 1 stengel Citroengras, 1 teentje Look, 30 g gember, 1 rode chilipeper, 1 scheutje Vissaus
2
Neem een ovenschaal en doe er een scheut sake in. Voeg nu de aromaten toe: sjalot in ringen, een teentje look (geraspt), geraspte gember, fijngesneden chilipeper, scheut vissaus en grof gesneden citroengras.
TIPDeze aromaten kunnen nadien nog dienen als garnituur, behalve het citroengras. Vandaar dat we dat grover snijden, zodat we die stukjes er nadien makkelijker kunnen uitvissen.
600 g schelvis
3
Snijd de vis in vier gelijke delen en leg ze in de ovenschaal. Meng de marinade wat over de stukken vis. Dek de schaal af met zilverpapier. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en dat voor 15 minuten.
0,5 courgettes, 2 stengels selder, 200 g peultjes
4
Snijd de courgette in blokjes, de peultjes in reepjes en de stengels selder in stukjes.
100 g Sojascheuten, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje Vissaus, 1 scheutje olijfolie
5
Laat wat olie heet worden in een pan of wok en stoof er de sojascheuten in aan. Laat even stoven voeg vervolgens de andere gesneden groenten toe. Kruid af met wat sojasaus en vissaus.
6
Haal de vis uit de oven en voeg een wat van het vocht toe aan de gestoofde groentjes.
koriander
7
Verdeel de stukken vis over de borden, schep er wat rijst en groentjes bij. Werk af met enkele takjes koriander.
1
Spoel de rijst met koud water. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar (verdeling is ongeveer 1/3 rijst en 2/3 water).
2
Neem een ovenschaal en doe er een scheut sake in. Voeg nu de aromaten toe: sjalot in ringen, een teentje look (geraspt), geraspte gember, fijngesneden chilipeper, scheut vissaus en grof gesneden citroengras.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten (thumbnail)Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten
4 personen
40m
Ingrediënten
Langkorrelrijst
250 g
Sake
0,2 l
Sjalotten
1
Citroengras
1 stengel
Look
1 teentje
Gember
30 g
Rode chilipeper
1
Vissaus
2 scheutjes
Schelvis
600 g
Courgettes
0,5
Selder
2 stengels
Peultjes
200 g
Sojascheuten
100 g
Sojasaus
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Koriander

Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

Snel, gezond en boordevol smaak! Da’s alles wat je nodig hebt voor een volwaardige maaltijd. Een stuk zacht gegaarde schelvis tjokvol smaak, veel groene groenten zoals courgette, selder en peultjes en rijst. Met deze combinatie kan je simpelweg niets verkeerd doen!
Instructies
250 g langkorrelrijst
1
Spoel de rijst met koud water. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar (verdeling is ongeveer 1/3 rijst en 2/3 water).
0,2 l sake, 1 Sjalotten, 1 stengel Citroengras, 1 teentje Look, 30 g gember, 1 rode chilipeper, 1 scheutje Vissaus
2
Neem een ovenschaal en doe er een scheut sake in. Voeg nu de aromaten toe: sjalot in ringen, een teentje look (geraspt), geraspte gember, fijngesneden chilipeper, scheut vissaus en grof gesneden citroengras.
TIPDeze aromaten kunnen nadien nog dienen als garnituur, behalve het citroengras. Vandaar dat we dat grover snijden, zodat we die stukjes er nadien makkelijker kunnen uitvissen.
600 g schelvis
3
Snijd de vis in vier gelijke delen en leg ze in de ovenschaal. Meng de marinade wat over de stukken vis. Dek de schaal af met zilverpapier. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en dat voor 15 minuten.
0,5 courgettes, 2 stengels selder, 200 g peultjes
4
Snijd de courgette in blokjes, de peultjes in reepjes en de stengels selder in stukjes.
100 g Sojascheuten, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje Vissaus, 1 scheutje olijfolie
5
Laat wat olie heet worden in een pan of wok en stoof er de sojascheuten in aan. Laat even stoven voeg vervolgens de andere gesneden groenten toe. Kruid af met wat sojasaus en vissaus.
6
Haal de vis uit de oven en voeg een wat van het vocht toe aan de gestoofde groentjes.
koriander
7
Verdeel de stukken vis over de borden, schep er wat rijst en groentjes bij. Werk af met enkele takjes koriander.