Instructies

4 personen
250 g langkorrelrijst
1

Spoel de rijst met koud water. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar (verdeling is ongeveer 1/3 rijst en 2/3 water).

0,2 l sake, 1 Sjalotten, 1 stengel Citroengras, 1 teentje Look, 30 g gember, 1 rode chilipeper, 1 scheutje Vissaus
2

Neem een ovenschaal en doe er een scheut sake in. Voeg nu de aromaten toe: sjalot in ringen, een teentje look (geraspt), geraspte gember, fijngesneden chilipeper, scheut vissaus en grof gesneden citroengras.

TIPDeze aromaten kunnen nadien nog dienen als garnituur, behalve het citroengras. Vandaar dat we dat grover snijden, zodat we die stukjes er nadien makkelijker kunnen uitvissen.
600 g schelvis
3

Snijd de vis in vier gelijke delen en leg ze in de ovenschaal. Meng de marinade wat over de stukken vis. Dek de schaal af met zilverpapier. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en dat voor 15 minuten.

0,5 courgettes, 2 stengels selder, 200 g peultjes
4

Snijd de courgette in blokjes, de peultjes in reepjes en de stengels selder in stukjes.

100 g Sojascheuten, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje Vissaus, 1 scheutje olijfolie
5

Laat wat olie heet worden in een pan of wok en stoof er de sojascheuten in aan. Laat even stoven voeg vervolgens de andere gesneden groenten toe. Kruid af met wat sojasaus en vissaus.

6

Haal de vis uit de oven en voeg een wat van het vocht toe aan de gestoofde groentjes.

koriander
7

Verdeel de stukken vis over de borden, schep er wat rijst en groentjes bij. Werk af met enkele takjes koriander.