
Dit is lekker comfort food uit het vuistje: een burrito gevuld met gemarineerde kip en een frisse Mexicaanse salade.
Ingrediënten
- 600 g kippendij
- 5 dl yoghurt
- 2 eetlepel currypasta
- een halve limoen
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- olijfolie
- 1 wortel
- 200 g kerstomaten
- enkele takjes munt
- 1 zakje gemengde sla
- één vierde bussel koriander
- 1 blikje maïs
- appelazijn
- peper
- zout
- 4 tortilla
Benodigdheden
- een rasp
Bereiding
De gemarineerde kip
Ontbeen de kippendijen. Snijd het vlees in twee.
Meng de yoghurt met currypasta en limoensap. Kruid met een snuif knoflookpoeder, paprikapoeder en komijnpoeder. Houd 5 eetlepels van de marinade apart.
Leg de kip 15 minuten in de yoghurtmarinade.
Verhit een grillpan. Vet ze in met olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem de gemarineerde kip uit de yoghurt en bak ze aan twee kanten in de grillpan.
De salade
Schil en rasp de wortel.
Halveer de kerstomaten.
Snipper de muntblaadjes.
Meng de sla met de geraspte wortel, de kerstomaten, de korianderblaadjes, de munt en de maïs.
Doe er een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
Schep de apart gehouden yoghurtmarinade door de salade.
Afwerken en serveren
Warm de tortilla’s op in de voorverwarmde oven.
Vul de warme tortilla’s met de salade en de kip. Vouw eerst de boven- en de onderkant een paar centimeter naar binnen en vouw dan de zijkanten helemaal dicht.