Burrito met chili con carne
Burrito met chili con carne
Jeroen had nog wat bolognesesaus over van een eerder gerecht en maakt er met wat extra kruiding en een blik rode bonen een Mexicaanse burrito van. Lekker eten uit het vuistje voor op de camping!
Burrito met chili con carne
Burrito met chili con carne
Jeroen had nog wat bolognesesaus over van een eerder gerecht en maakt er met wat extra kruiding en een blik rode bonen een Mexicaanse burrito van. Lekker eten uit het vuistje voor op de camping!
Ingrediënten
4 personen
Bolognaisesaus
0,4 l
Komijnpoeder
Gerookt paprikapoeder
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blikje
Ijsbergsla
0,5
Rode paprika's
0,5
Komkommers
0,5
Lente-uien
3
Kerstomaten
10
Avocado
1
Olijfolie
Azijn
Peper
Zout
Tortilla's
4
Geraspte kaas
100 g
Zure room
4 el
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De chili con carne
0,4 l bolognaisesaus
1
Verwarm de bolognesesaus. Het recept voor bolognesesaus vind je hier.
komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
2
Kruid de saus met een snuif komijn en een snuif gerookt paprikapoeder.
1 blik rode bonen
3
Giet de bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de saus.
1 blikje maïs
4
Doe er de helft van het blikje maïs bij.
5
Laat de chili con carne pruttelen onder deksel op een laag vuur.
De salade
0,5 ijsbergsla
6
Snijd de ijsbergsla in heel fijne reepjes en meng met de rest van de maïs.
0,5 rode paprika's, 0,5 komkommers, 3 lente-uien, 10 kerstomaten, 1 avocado
7
Schil de paprika en snijd hem in blokjes. Snijd de komkommer ook in blokjes en snipper de lente-uien. Halveer de kerstomaten. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie, azijn, peper, zout
8
Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
9
Warm de tortillavellen even op in een pan zonder vetstof.
100 g geraspte kaas, 4 el Zure room, koriander
10
Schep wat chili con carne, een beetje gemalen kaas, een lepel zure room en enkele blaadjes koriander op elke tortilla.
11
Vouw de onder- en bovenkant naar binnen. Vouw dan de zijkanten dicht. Halveer de tortilla.
12
Serveer de tortilla’s met de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De chili con carne
0,4 l bolognaisesaus
1
Verwarm de bolognesesaus. Het recept voor bolognesesaus vind je hier.
komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
2
Kruid de saus met een snuif komijn en een snuif gerookt paprikapoeder.
1 blik rode bonen
3
Giet de bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de saus.
1 blikje maïs
4
Doe er de helft van het blikje maïs bij.
5
Laat de chili con carne pruttelen onder deksel op een laag vuur.
De salade
0,5 ijsbergsla
6
Snijd de ijsbergsla in heel fijne reepjes en meng met de rest van de maïs.
0,5 rode paprika's, 0,5 komkommers, 3 lente-uien, 10 kerstomaten, 1 avocado
7
Schil de paprika en snijd hem in blokjes. Snijd de komkommer ook in blokjes en snipper de lente-uien. Halveer de kerstomaten. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie, azijn, peper, zout
8
Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
9
Warm de tortillavellen even op in een pan zonder vetstof.
100 g geraspte kaas, 4 el Zure room, koriander
10
Schep wat chili con carne, een beetje gemalen kaas, een lepel zure room en enkele blaadjes koriander op elke tortilla.
11
Vouw de onder- en bovenkant naar binnen. Vouw dan de zijkanten dicht. Halveer de tortilla.
12
Serveer de tortilla’s met de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Bolognaisesaus
0,4 l
Komijnpoeder
Gerookt paprikapoeder
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blikje
Ijsbergsla
0,5
Rode paprika's
0,5
Komkommers
0,5
Lente-uien
3
Kerstomaten
10
Avocado
1
Olijfolie
Azijn
Peper
Zout
Tortilla's
4
Geraspte kaas
100 g
Zure room
4 el
Koriander
Burrito met chili con carne
Jeroen had nog wat bolognesesaus over van een eerder gerecht en maakt er met wat extra kruiding en een blik rode bonen een Mexicaanse burrito van. Lekker eten uit het vuistje voor op de camping!Instructies
De chili con carne
0,4 l bolognaisesaus
1
Verwarm de bolognesesaus. Het recept voor bolognesesaus vind je hier.
komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
2
Kruid de saus met een snuif komijn en een snuif gerookt paprikapoeder.
1 blik rode bonen
3
Giet de bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de saus.
1 blikje maïs
4
Doe er de helft van het blikje maïs bij.
5
Laat de chili con carne pruttelen onder deksel op een laag vuur.
De salade
0,5 ijsbergsla
6
Snijd de ijsbergsla in heel fijne reepjes en meng met de rest van de maïs.
0,5 rode paprika's, 0,5 komkommers, 3 lente-uien, 10 kerstomaten, 1 avocado
7
Schil de paprika en snijd hem in blokjes. Snijd de komkommer ook in blokjes en snipper de lente-uien. Halveer de kerstomaten. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie, azijn, peper, zout
8
Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
9
Warm de tortillavellen even op in een pan zonder vetstof.
100 g geraspte kaas, 4 el Zure room, koriander
10
Schep wat chili con carne, een beetje gemalen kaas, een lepel zure room en enkele blaadjes koriander op elke tortilla.
11
Vouw de onder- en bovenkant naar binnen. Vouw dan de zijkanten dicht. Halveer de tortilla.
12
Serveer de tortilla’s met de salade.