Instructies

4 personen

De chili con carne

0,4 l bolognaisesaus
1

Verwarm de bolognesesaus. Het recept voor bolognesesaus vind je hier.

komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
2

Kruid de saus met een snuif komijn en een snuif gerookt paprikapoeder.

1 blik rode bonen
3

Giet de bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de saus.

1 blikje maïs
4

Doe er de helft van het blikje maïs bij.

5

Laat de chili con carne pruttelen onder deksel op een laag vuur.

De salade

0,5 ijsbergsla
6

Snijd de ijsbergsla in heel fijne reepjes en meng met de rest van de maïs.

0,5 rode paprika's, 0,5 komkommers, 3 lente-uien, 10 kerstomaten, 1 avocado
7

Schil de paprika en snijd hem in blokjes. Snijd de komkommer ook in blokjes en snipper de lente-uien. Halveer de kerstomaten. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

olijfolie, azijn, peper, zout
8

Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.

Afwerken en serveren

4 tortilla's
9

Warm de tortillavellen even op in een pan zonder vetstof.

100 g geraspte kaas, 4 el Zure room, koriander
10

Schep wat chili con carne, een beetje gemalen kaas, een lepel zure room en enkele blaadjes koriander op elke tortilla.

11

Vouw de onder- en bovenkant naar binnen. Vouw dan de zijkanten dicht. Halveer de tortilla.

12

Serveer de tortilla’s met de salade.