Brochette van konijn met piperade
Brochette van konijn met piperade
Piperade is een typisch Baskisch groentegerecht op basis van ui, look, tomaat en paprika. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidt er een brochette van konijnenfilet en gerookt spek bij. Een origineel zuiders gerecht om duimen en vingers bij af te likken.
Brochette van konijn met piperade
Brochette van konijn met piperade
Piperade is een typisch Baskisch groentegerecht op basis van ui, look, tomaat en paprika. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidt er een brochette van konijnenfilet en gerookt spek bij. Een origineel zuiders gerecht om duimen en vingers bij af te likken.
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Ajuinen
2
Rode paprika's
2
Look
2 teentjes
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Peper
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Kastanjechampignon
1 een bakje
Rode ui
1
Gerookt spek
200 g
Konijnenfilets
8
Coeur de boeuftomaten
2
Provençaalse kruiden
Peterselie
0,5 bosjes
Benodigdheden
Brochettespiezen, een barbecue, een grillpan, een vuurvaste stoofpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g aardappelen, zout
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 2 rode paprika's, 2 teentjes Look
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.
olijfolie, 1 takje rozemarijn, zout, peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.
1 een bakje kastanjechampignon
4
Maak ondertussen de champignons proper.
1 rode ui, 200 g gerookt spek, 8 konijnenfilets
5
Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.
2 Coeur de boeuftomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.
peper, zout, olijfolie, Provençaalse kruiden
7
Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
8
Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).
9
Grill ook van spiesjes.
0,5 bosjes peterselie
10
Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!800 g aardappelen, zout
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 2 rode paprika's, 2 teentjes Look
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.
olijfolie, 1 takje rozemarijn, zout, peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.
1 een bakje kastanjechampignon
4
Maak ondertussen de champignons proper.
1 rode ui, 200 g gerookt spek, 8 konijnenfilets
5
Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.
2 Coeur de boeuftomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.
peper, zout, olijfolie, Provençaalse kruiden
7
Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
8
Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).
9
Grill ook van spiesjes.
0,5 bosjes peterselie
10
Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Ajuinen
2
Rode paprika's
2
Look
2 teentjes
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Peper
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Kastanjechampignon
1 een bakje
Rode ui
1
Gerookt spek
200 g
Konijnenfilets
8
Coeur de boeuftomaten
2
Provençaalse kruiden
Peterselie
0,5 bosjes
Brochette van konijn met piperade
Piperade is een typisch Baskisch groentegerecht op basis van ui, look, tomaat en paprika. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidt er een brochette van konijnenfilet en gerookt spek bij. Een origineel zuiders gerecht om duimen en vingers bij af te likken.Instructies
800 g aardappelen, zout
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 2 rode paprika's, 2 teentjes Look
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.
olijfolie, 1 takje rozemarijn, zout, peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.
1 een bakje kastanjechampignon
4
Maak ondertussen de champignons proper.
1 rode ui, 200 g gerookt spek, 8 konijnenfilets
5
Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.
2 Coeur de boeuftomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.
peper, zout, olijfolie, Provençaalse kruiden
7
Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
8
Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).
9
Grill ook van spiesjes.
0,5 bosjes peterselie
10
Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.