dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Braadworst met koude aardappelsalade (thumbnail)Braadworst met koude aardappelsalade

Braadworst met koude aardappelsalade

45m
17
-
2.1K
Recepten

Braadworst met koude aardappelsalade

Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.
Braadworst met koude aardappelsalade (thumbnail)Braadworst met koude aardappelsalade

Braadworst met koude aardappelsalade

45m
17
-
2.1K
Recepten

Braadworst met koude aardappelsalade

Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Krielaardappelen
800 g
Bloemkolen
0,5
Broccoli's
500 g
Lente-uien
5
Kervel
Bieslook
0,5 bosjes
Peterselie
Braadworsten
4
Eierdooiers
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Picklessaus
3 el
Peper
Zout
Kurkuma
Yoghurt
3 el

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer, een grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Braadworst met koude aardappelsalade (thumbnail)Braadworst met koude aardappelsalade
4 personen
45m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Bloemkolen
0,5
Broccoli's
500 g
Lente-uien
5
Kervel
Bieslook
0,5 bosjes
Peterselie
Braadworsten
4
Eierdooiers
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Picklessaus
3 el
Peper
Zout
Kurkuma
Yoghurt
3 el

Braadworst met koude aardappelsalade

Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.
Instructies

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.