Gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta
Gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta
Gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta
Gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta
Ingrediënten
4 personen
Parelcouscous
250 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Courgette
1
Tomaten
4
Komijn
Gerookt paprikapoeder
Kurkuma
Currypoeder
Cayennepeper
Zout
Kikkererwten
200 g
Rozijnen
100 g
Water
0,1 l
Rode paprika's
2
Feta
150 g
Koriander
Benodigdheden
Ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
250 g parelcouscous
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de parelcouscous 8 minuten.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 courgette, 4 tomaten, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, currypoeder, cayennepeper, zout
3
Pel de sjalot en de look, snipper ze fijn en stoof ze aan in olijfolie. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes en laat meestoven. Breng de groenten op smaak met zout, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma.
TIPRas el hanout en saffraan passen ook heel goed bij deze bereiding.
200 g Kikkererwten, 100 g rozijnen
4
Spoel de kikkererwten en voeg ze samen met de rozijnen toe.
0,1 l Water
5
Giet de parelcouscous af en spoel onder koud water. Doe de couscous mee in de pan, gevolgd door het water.
2 rode paprika's
6
Snijd de paprika’s overlangs in twee en haal de zaadlijsten eruit. Schep een deel van de couscousvulling in een ovenschaal en schik de halve paprika’s erbovenop.
150 g feta, koriander
7
Schep de rest van de vulling in de paprika’s. Verbrokkel de feta erover en schuif de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met enkele blaadjes koriander.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
250 g parelcouscous
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de parelcouscous 8 minuten.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 courgette, 4 tomaten, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, currypoeder, cayennepeper, zout
3
Pel de sjalot en de look, snipper ze fijn en stoof ze aan in olijfolie. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes en laat meestoven. Breng de groenten op smaak met zout, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma.
TIPRas el hanout en saffraan passen ook heel goed bij deze bereiding.
200 g Kikkererwten, 100 g rozijnen
4
Spoel de kikkererwten en voeg ze samen met de rozijnen toe.
0,1 l Water
5
Giet de parelcouscous af en spoel onder koud water. Doe de couscous mee in de pan, gevolgd door het water.
2 rode paprika's
6
Snijd de paprika’s overlangs in twee en haal de zaadlijsten eruit. Schep een deel van de couscousvulling in een ovenschaal en schik de halve paprika’s erbovenop.
150 g feta, koriander
7
Schep de rest van de vulling in de paprika’s. Verbrokkel de feta erover en schuif de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met enkele blaadjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Parelcouscous
250 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Courgette
1
Tomaten
4
Komijn
Gerookt paprikapoeder
Kurkuma
Currypoeder
Cayennepeper
Zout
Kikkererwten
200 g
Rozijnen
100 g
Water
0,1 l
Rode paprika's
2
Feta
150 g
Koriander
Gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta
Groenten spelen de hoofdrol in deze ovenschotel met gevulde paprika's, parelcouscous en feta. Dit is de vegetarische versie dus Jeroen gebruikt geen gehakt maar wel voedzame kikkerererwten, een prima vleesvervanger.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
250 g parelcouscous
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de parelcouscous 8 minuten.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 courgette, 4 tomaten, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, currypoeder, cayennepeper, zout
3
Pel de sjalot en de look, snipper ze fijn en stoof ze aan in olijfolie. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes en laat meestoven. Breng de groenten op smaak met zout, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma.
TIPRas el hanout en saffraan passen ook heel goed bij deze bereiding.
200 g Kikkererwten, 100 g rozijnen
4
Spoel de kikkererwten en voeg ze samen met de rozijnen toe.
0,1 l Water
5
Giet de parelcouscous af en spoel onder koud water. Doe de couscous mee in de pan, gevolgd door het water.
2 rode paprika's
6
Snijd de paprika’s overlangs in twee en haal de zaadlijsten eruit. Schep een deel van de couscousvulling in een ovenschaal en schik de halve paprika’s erbovenop.
150 g feta, koriander
7
Schep de rest van de vulling in de paprika’s. Verbrokkel de feta erover en schuif de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met enkele blaadjes koriander.