Boomstammetjes met tomaten/witte bonensla en gebakken aardappelen
Boomstammetjes met tomaten/witte bonensla en gebakken aardappelen
Een boomstammetje is een klassieker in de Vlaamse keuken. Maak eens een wat zuiderse versie van dit mini-gehaktbroodje en geef er een frisse salade bij met allerlei soorten tomaten en witte bonen.
Boomstammetjes met tomaten/witte bonensla en gebakken aardappelen
Boomstammetjes met tomaten/witte bonensla en gebakken aardappelen
Een boomstammetje is een klassieker in de Vlaamse keuken. Maak eens een wat zuiderse versie van dit mini-gehaktbroodje en geef er een frisse salade bij met allerlei soorten tomaten en witte bonen.
Ingrediënten
4 personen
AardappelenGekookte
600 g
Gemengd gehakt
600 g
Parmezaanse kaas
75 g
Paneermeel
150 g
Eieren
2
Sjalotten
2
Peper
Zout
Basilicum
Provençaalse kruiden
Witte wijnazijn
Witte bonen
250 g
Olijfolie
Pijnboompitten
50 g
Pruimtomaten
4
Coeur de boeuftomaat
1
Cumato's
2
Zebra tomaten
2
Rucola
1 bosje
Arachideolie
Peterselie
Boter
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De boomstammetjes
600 g gemengd gehakt, 75 g Parmezaanse kaas, 50 g paneermeel
1
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine. Rasp er de parmezaan bij en voeg er het paneermeel aan toe.
2 eieren
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het gehakt. Houd het eiwit apart. Dat kan je gebruiken om te paneren.
1 Sjalotten
3
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe het ook bij het gehakt.
peper, zout
4
Kruid het gehakt met peper en zout.
basilicum, Provençaalse kruiden
5
Snijd het basilicum fijn. Doe het basilicum en de Provençaalse kruiden bij het gehakt.
6
Kneed alles door elkaar met de keukenmachine.
7
Rol boomstammetjes van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
De tomaten- en witte bonensalade
1 Sjalotten, Witte wijnazijn
8
Pel en snipper de sjalot. Doe de gesnipperde sjalot in een kom en giet er een flinke scheut witte wijnazijn over. Laat de sjalotten marineren.
250 g Witte bonen
9
Giet de witte bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de sjalot maar meng niet.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
10
Verwarm een scheutje olijfolie. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 pruimtomaten, 1 Coeur de boeuftomaat, 2 cumato's, 2 zebra tomaten
11
Snijd alle tomaten in plakjes. Leg ze op de bonen, maar schep nog niets door elkaar.
peper, zout, olijfolie
12
Strooi er de pijnboompitten over, kruid met peper en zout en giet er een scheut olijfolie over.
1 bosje Rucola
13
Was de rucola en laat uitlekken.
14
Leg de rucola op de salade.
15
Zet de salade in de koelkast zonder te mengen.
Afwerken en serveren
arachideolie, peper, zout
16
Doe het eiwit dat je apart gehouden hebt in een schaal of diep bord. Doe er het volledige ei en een scheutje arachideolie bij. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los.
100 g paneermeel
17
Doe het paneermeel in een tweede schaal of diep bord.
peterselie
18
Doe de gedroogde peterselie in een derde bord.
19
Haal de boomstammetjes door het ei. Doop de boven- en onderkant in de peterselie. Rol de boomstammetjes door het paneermeel.
boter, olijfolie
20
Smelt een flinke klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de boomstammetjes aan alle kanten ongeveer 20 minuten op een zacht vuur.
boter, olijfolie, 600 g aardappelen, zout
21
Smelt een klont boter in een tweede pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de gekookte aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
TIP Gebruik bij voorkeur een restje aardappelen van de vorige dag als je gebakken aardappelen maakt. Zo krijgen ze een lekker krokant korstje.
22
Schep de salade door elkaar.
23
Serveer de boomstammetjes met de tomaten/witte bonensalade en de gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De boomstammetjes
600 g gemengd gehakt, 75 g Parmezaanse kaas, 50 g paneermeel
1
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine. Rasp er de parmezaan bij en voeg er het paneermeel aan toe.
2 eieren
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het gehakt. Houd het eiwit apart. Dat kan je gebruiken om te paneren.
1 Sjalotten
3
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe het ook bij het gehakt.
peper, zout
4
Kruid het gehakt met peper en zout.
basilicum, Provençaalse kruiden
5
Snijd het basilicum fijn. Doe het basilicum en de Provençaalse kruiden bij het gehakt.
6
Kneed alles door elkaar met de keukenmachine.
7
Rol boomstammetjes van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
De tomaten- en witte bonensalade
1 Sjalotten, Witte wijnazijn
8
Pel en snipper de sjalot. Doe de gesnipperde sjalot in een kom en giet er een flinke scheut witte wijnazijn over. Laat de sjalotten marineren.
250 g Witte bonen
9
Giet de witte bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de sjalot maar meng niet.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
10
Verwarm een scheutje olijfolie. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 pruimtomaten, 1 Coeur de boeuftomaat, 2 cumato's, 2 zebra tomaten
11
Snijd alle tomaten in plakjes. Leg ze op de bonen, maar schep nog niets door elkaar.
peper, zout, olijfolie
12
Strooi er de pijnboompitten over, kruid met peper en zout en giet er een scheut olijfolie over.
1 bosje Rucola
13
Was de rucola en laat uitlekken.
14
Leg de rucola op de salade.
15
Zet de salade in de koelkast zonder te mengen.
Afwerken en serveren
arachideolie, peper, zout
16
Doe het eiwit dat je apart gehouden hebt in een schaal of diep bord. Doe er het volledige ei en een scheutje arachideolie bij. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los.
100 g paneermeel
17
Doe het paneermeel in een tweede schaal of diep bord.
peterselie
18
Doe de gedroogde peterselie in een derde bord.
19
Haal de boomstammetjes door het ei. Doop de boven- en onderkant in de peterselie. Rol de boomstammetjes door het paneermeel.
boter, olijfolie
20
Smelt een flinke klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de boomstammetjes aan alle kanten ongeveer 20 minuten op een zacht vuur.
boter, olijfolie, 600 g aardappelen, zout
21
Smelt een klont boter in een tweede pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de gekookte aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
TIP Gebruik bij voorkeur een restje aardappelen van de vorige dag als je gebakken aardappelen maakt. Zo krijgen ze een lekker krokant korstje.
22
Schep de salade door elkaar.
23
Serveer de boomstammetjes met de tomaten/witte bonensalade en de gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
AardappelenGekookte
600 g
Gemengd gehakt
600 g
Parmezaanse kaas
75 g
Paneermeel
150 g
Eieren
2
Sjalotten
2
Peper
Zout
Basilicum
Provençaalse kruiden
Witte wijnazijn
Witte bonen
250 g
Olijfolie
Pijnboompitten
50 g
Pruimtomaten
4
Coeur de boeuftomaat
1
Cumato's
2
Zebra tomaten
2
Rucola
1 bosje
Arachideolie
Peterselie
Boter
Boomstammetjes met tomaten/witte bonensla en gebakken aardappelen
Een boomstammetje is een klassieker in de Vlaamse keuken. Maak eens een wat zuiderse versie van dit mini-gehaktbroodje en geef er een frisse salade bij met allerlei soorten tomaten en witte bonen.Instructies
De boomstammetjes
600 g gemengd gehakt, 75 g Parmezaanse kaas, 50 g paneermeel
1
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine. Rasp er de parmezaan bij en voeg er het paneermeel aan toe.
2 eieren
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het gehakt. Houd het eiwit apart. Dat kan je gebruiken om te paneren.
1 Sjalotten
3
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe het ook bij het gehakt.
peper, zout
4
Kruid het gehakt met peper en zout.
basilicum, Provençaalse kruiden
5
Snijd het basilicum fijn. Doe het basilicum en de Provençaalse kruiden bij het gehakt.
6
Kneed alles door elkaar met de keukenmachine.
7
Rol boomstammetjes van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
De tomaten- en witte bonensalade
1 Sjalotten, Witte wijnazijn
8
Pel en snipper de sjalot. Doe de gesnipperde sjalot in een kom en giet er een flinke scheut witte wijnazijn over. Laat de sjalotten marineren.
250 g Witte bonen
9
Giet de witte bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de sjalot maar meng niet.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
10
Verwarm een scheutje olijfolie. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 pruimtomaten, 1 Coeur de boeuftomaat, 2 cumato's, 2 zebra tomaten
11
Snijd alle tomaten in plakjes. Leg ze op de bonen, maar schep nog niets door elkaar.
peper, zout, olijfolie
12
Strooi er de pijnboompitten over, kruid met peper en zout en giet er een scheut olijfolie over.
1 bosje Rucola
13
Was de rucola en laat uitlekken.
14
Leg de rucola op de salade.
15
Zet de salade in de koelkast zonder te mengen.
Afwerken en serveren
arachideolie, peper, zout
16
Doe het eiwit dat je apart gehouden hebt in een schaal of diep bord. Doe er het volledige ei en een scheutje arachideolie bij. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los.
100 g paneermeel
17
Doe het paneermeel in een tweede schaal of diep bord.
peterselie
18
Doe de gedroogde peterselie in een derde bord.
19
Haal de boomstammetjes door het ei. Doop de boven- en onderkant in de peterselie. Rol de boomstammetjes door het paneermeel.
boter, olijfolie
20
Smelt een flinke klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de boomstammetjes aan alle kanten ongeveer 20 minuten op een zacht vuur.
boter, olijfolie, 600 g aardappelen, zout
21
Smelt een klont boter in een tweede pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de gekookte aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
TIP Gebruik bij voorkeur een restje aardappelen van de vorige dag als je gebakken aardappelen maakt. Zo krijgen ze een lekker krokant korstje.
22
Schep de salade door elkaar.
23
Serveer de boomstammetjes met de tomaten/witte bonensalade en de gebakken aardappelen.