Snijd alle tomaten in plakjes. Leg ze op de bonen, maar schep nog niets door elkaar.
peper, zout, olijfolie
12
Strooi er de pijnboompitten over, kruid met peper en zout en giet er een scheut olijfolie over.
1 bosje Rucola
13
Was de rucola en laat uitlekken.
14
Leg de rucola op de salade.
15
Zet de salade in de koelkast zonder te mengen.
Afwerken en serveren
arachideolie, peper, zout
16
Doe het eiwit dat je apart gehouden hebt in een schaal of diep bord. Doe er het volledige ei en een scheutje arachideolie bij. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los.
100 g paneermeel
17
Doe het paneermeel in een tweede schaal of diep bord.
peterselie
18
Doe de gedroogde peterselie in een derde bord.
19
Haal de boomstammetjes door het ei. Doop de boven- en onderkant in de peterselie. Rol de boomstammetjes door het paneermeel.
boter, olijfolie
20
Smelt een flinke klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de boomstammetjes aan alle kanten ongeveer 20 minuten op een zacht vuur.
boter, olijfolie, 600 g aardappelen, zout
21
Smelt een klont boter in een tweede pan en doe er een scheut olijfolie bij. Bak de gekookte aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
lightbulb_outline
TIP Gebruik bij voorkeur een restje aardappelen van de vorige dag als je gebakken aardappelen maakt. Zo krijgen ze een lekker krokant korstje.
22
Schep de salade door elkaar.
23
Serveer de boomstammetjes met de tomaten/witte bonensalade en de gebakken aardappelen.