Bokkenpootjes
Bokkenpootjes
Een echte klassieker uit de patisseriekeuken: bokkenpootjes. Twee helften van een heerlijk krokant koekje met amandelen en met crème au beurre tussen. Als afwerking worden de uiteinden in smeuïge gesmolten chocolade gedopt. Overheerlijke koekjes waar je maar moeilijk kan afblijven...
Bokkenpootjes
Bokkenpootjes
Een echte klassieker uit de patisseriekeuken: bokkenpootjes. Twee helften van een heerlijk krokant koekje met amandelen en met crème au beurre tussen. Als afwerking worden de uiteinden in smeuïge gesmolten chocolade gedopt. Overheerlijke koekjes waar je maar moeilijk kan afblijven...
Ingrediënten
4 personen
Eiwitten
180 g
Witte suiker
240 g
Bloem
40 g
Bloemsuiker
150 g
Amandelpoeder
150 g
Amandelschilfers
4 el
Water
1 scheutje
Eierdooier
1
Ei
1
Vanillestokje
1
Boter
225 g
Chocolade
200 g
Room
0,1 l
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
180 g eiwitten, 120 g witte suiker, 40 g bloem, 150 g bloemsuiker, 150 g amandelpoeder
1
Doe het eiwit (ongeveer 5 eieren) in de kom van de keukenmachine en klop het stijf. Voeg er een snuifje zout en 120 gr suiker lepel per lepel aan toe. Zeef de bloem, het amandelpoeder en de bloemsuiker en spatel alles onder het eiwit.
2
Doe het beslag in een spuitzak en spuit vingerdikke staafjes van ongeveer 6 cm op een siliconenmatje en een bakplaat.
4 el amandelschilfers
3
Verkruimel de amandelschilfers en strooi ze over de staafjes. Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200°C en bak de koekjes 14 minuten.
1 scheutje Water, 120 g witte suiker
4
Doe 120 gr suiker in een steelpan met een scheut water en breng aan de kook tot 121°C. Houd de thermometer zeker in de siroop en niet op de bodem van de pot.
1 eierdooier, 1 ei, 1 vanillestokje
5
Doe de dooier met het hele ei in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig. Schraap de zaadjes uit een vanillestok en voeg ze toe aan het ei.
200 g boter
6
Giet de suikersiroop in een straaltje bij het opgeklopte ei en laat koud kloppen. Voeg de malse boter eraan toe en meng het geheel goed met het vlinder hulpstuk. Laat de botercrème even opstijven in de koelkast.
7
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
25 g boter, 200 g Chocolade
8
Breek de chocolade in stukken en doe alles in een kommetje met 25 gr boter.
0,1 l Room
9
Breng de room aan de kook en giet hem over de chocolade en de boter. Meng alles goed tot de chocolade gesmolten is.
10
Spuit een laagje botercrème tussen twee koekjes en doop ze langs beide kanten in de chocolade. Laat de koekjes nadien nog even opstijven.
1
Doe het eiwit (ongeveer 5 eieren) in de kom van de keukenmachine en klop het stijf. Voeg er een snuifje zout en 120 gr suiker lepel per lepel aan toe. Zeef de bloem, het amandelpoeder en de bloemsuiker en spatel alles onder het eiwit.
2
Doe het beslag in een spuitzak en spuit vingerdikke staafjes van ongeveer 6 cm op een siliconenmatje en een bakplaat.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!180 g eiwitten, 120 g witte suiker, 40 g bloem, 150 g bloemsuiker, 150 g amandelpoeder
1
Doe het eiwit (ongeveer 5 eieren) in de kom van de keukenmachine en klop het stijf. Voeg er een snuifje zout en 120 gr suiker lepel per lepel aan toe. Zeef de bloem, het amandelpoeder en de bloemsuiker en spatel alles onder het eiwit.
2
Doe het beslag in een spuitzak en spuit vingerdikke staafjes van ongeveer 6 cm op een siliconenmatje en een bakplaat.
4 el amandelschilfers
3
Verkruimel de amandelschilfers en strooi ze over de staafjes. Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200°C en bak de koekjes 14 minuten.
1 scheutje Water, 120 g witte suiker
4
Doe 120 gr suiker in een steelpan met een scheut water en breng aan de kook tot 121°C. Houd de thermometer zeker in de siroop en niet op de bodem van de pot.
1 eierdooier, 1 ei, 1 vanillestokje
5
Doe de dooier met het hele ei in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig. Schraap de zaadjes uit een vanillestok en voeg ze toe aan het ei.
200 g boter
6
Giet de suikersiroop in een straaltje bij het opgeklopte ei en laat koud kloppen. Voeg de malse boter eraan toe en meng het geheel goed met het vlinder hulpstuk. Laat de botercrème even opstijven in de koelkast.
7
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
25 g boter, 200 g Chocolade
8
Breek de chocolade in stukken en doe alles in een kommetje met 25 gr boter.
0,1 l Room
9
Breng de room aan de kook en giet hem over de chocolade en de boter. Meng alles goed tot de chocolade gesmolten is.
10
Spuit een laagje botercrème tussen twee koekjes en doop ze langs beide kanten in de chocolade. Laat de koekjes nadien nog even opstijven.
1
Doe het eiwit (ongeveer 5 eieren) in de kom van de keukenmachine en klop het stijf. Voeg er een snuifje zout en 120 gr suiker lepel per lepel aan toe. Zeef de bloem, het amandelpoeder en de bloemsuiker en spatel alles onder het eiwit.
2
Doe het beslag in een spuitzak en spuit vingerdikke staafjes van ongeveer 6 cm op een siliconenmatje en een bakplaat.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Eiwitten
180 g
Witte suiker
240 g
Bloem
40 g
Bloemsuiker
150 g
Amandelpoeder
150 g
Amandelschilfers
4 el
Water
1 scheutje
Eierdooier
1
Ei
1
Vanillestokje
1
Boter
225 g
Chocolade
200 g
Room
0,1 l
Bokkenpootjes
Een echte klassieker uit de patisseriekeuken: bokkenpootjes. Twee helften van een heerlijk krokant koekje met amandelen en met crème au beurre tussen. Als afwerking worden de uiteinden in smeuïge gesmolten chocolade gedopt. Overheerlijke koekjes waar je maar moeilijk kan afblijven...Instructies
180 g eiwitten, 120 g witte suiker, 40 g bloem, 150 g bloemsuiker, 150 g amandelpoeder
1
Doe het eiwit (ongeveer 5 eieren) in de kom van de keukenmachine en klop het stijf. Voeg er een snuifje zout en 120 gr suiker lepel per lepel aan toe. Zeef de bloem, het amandelpoeder en de bloemsuiker en spatel alles onder het eiwit.
2
Doe het beslag in een spuitzak en spuit vingerdikke staafjes van ongeveer 6 cm op een siliconenmatje en een bakplaat.
4 el amandelschilfers
3
Verkruimel de amandelschilfers en strooi ze over de staafjes. Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200°C en bak de koekjes 14 minuten.
1 scheutje Water, 120 g witte suiker
4
Doe 120 gr suiker in een steelpan met een scheut water en breng aan de kook tot 121°C. Houd de thermometer zeker in de siroop en niet op de bodem van de pot.
1 eierdooier, 1 ei, 1 vanillestokje
5
Doe de dooier met het hele ei in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig. Schraap de zaadjes uit een vanillestok en voeg ze toe aan het ei.
200 g boter
6
Giet de suikersiroop in een straaltje bij het opgeklopte ei en laat koud kloppen. Voeg de malse boter eraan toe en meng het geheel goed met het vlinder hulpstuk. Laat de botercrème even opstijven in de koelkast.
7
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
25 g boter, 200 g Chocolade
8
Breek de chocolade in stukken en doe alles in een kommetje met 25 gr boter.
0,1 l Room
9
Breng de room aan de kook en giet hem over de chocolade en de boter. Meng alles goed tot de chocolade gesmolten is.
10
Spuit een laagje botercrème tussen twee koekjes en doop ze langs beide kanten in de chocolade. Laat de koekjes nadien nog even opstijven.