
Boekweitpannenkoeken, gemaakt met boekweitbloem, tafelbier en karnemelk. Jeroen geeft er yoghurt, vers fruit en zelfgemaakte granola bij voor een absoluut superontbijt.
Ingrediënten
- 2 dl tafelbier
- 6 dl karnemelk
- 200 g boekweitbloem
- 200 g tarwebloem
- 4 ei
- zout
- boter
- 100 g aardbeien
- 100 g braambes
- 100 g blauwe bessen
- 100 g aalbes
- 500 g Griekse yoghurt
- 200 g granola
- honing
Benodigdheden
- een elektrische staafmixer
- een koekenpan
Bereiding
De wraps
Doe het tafelbier met de karnemelk, de boekweitbloem, de tarwebloem, een snuifje zout en de eieren in een grote maatbeker.
Mix met een staafmixer tot een glad beslag.
Smelt een klontje boter in een koekenpan.
Bak pannenkoeken van het beslag.
Afwerken en serveren
Was de aardbeien, braambessen, blauwe bessen en aalbessen. Haal het kroontje pas van de aardbeien als ze gewassen zijn.
Snijd de aardbeien in kleinere stukken.
Schep wat Griekse yoghurt op een pannenkoek. Leg er aardbeien, blauwe bessen, aalbessen en bramen op. Werk af met een schep granola en een lepel honing. Een recept voor zelfgemaakte granola vind je hier.