Instructies

4 personen

De wraps

0,2 l tafelbier, 0,6 l karnemelk, 200 g boekweitbloem, 200 g tarwebloem, 4 eieren, zout
1

Doe het tafelbier met de karnemelk, de boekweitbloem, de tarwebloem, een snuifje zout en de eieren in een grote maatbeker.

2

Mix met een staafmixer tot een glad beslag.

TIPJe kunt eventueel wat kaneel door het beslag mengen of een paar plakjes appel mee bakken.
boter
3

Smelt een klontje boter in een koekenpan.

4

Bak pannenkoeken van het beslag.

TIPAls je het beslag de vorige dag al klaarmaakt, kan het ’s ochtends wat dikker zijn. Je kunt dan gerust wat melk of karnemelk toevoegen.

Afwerken en serveren

100 g aardbeien, 100 g Braambessen, 100 g blauwe bessen, 100 g aalbessen
5

Was de aardbeien, braambessen, blauwe bessen en aalbessen. Haal het kroontje pas van de aardbeien als ze gewassen zijn.

6

Snijd de aardbeien in kleinere stukken.

500 g Griekse yoghurt, 200 g granola, honing
7

Schep wat Griekse yoghurt op een pannenkoek. Leg er aardbeien, blauwe bessen, aalbessen en bramen op. Werk af met een schep granola en een lepel honing. Een recept voor zelfgemaakte granola vind je hier.