Bloemkoolsoep met grijze garnalen
Bloemkoolsoep met grijze garnalen
Een echte soepklassieker uit seizoen 1 in een nieuw jasje. Bij deze zijdezachte bloemkoolsoep serveert Jeroen verse, grijze garnalen en waterkers. De garnaalpantsers kunnen daarna nog dienen om een geparfumeerde olie van te maken die je op het einde over je soep sprenkelt. En daarna: heerlijk genieten!
Bloemkoolsoep met grijze garnalen
Bloemkoolsoep met grijze garnalen
Een echte soepklassieker uit seizoen 1 in een nieuw jasje. Bij deze zijdezachte bloemkoolsoep serveert Jeroen verse, grijze garnalen en waterkers. De garnaalpantsers kunnen daarna nog dienen om een geparfumeerde olie van te maken die je op het einde over je soep sprenkelt. En daarna: heerlijk genieten!
Ingrediënten
4 personen
Grijze garnalen
500 g
Ajuinen
2
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Look
6 teentjes
Bloemkolen
2
Aardappel
1
Laurier
2 blaadjes
Tijm
Groentebouillon
2 l
Witte peper
Zout
Rode chilipeper
1
Gember
1 duim
Sjalotten
1
Limoenblaadjes
Tomatenpuree
1 tl
Room
0,2 l
Waterkers
1 bakje
Benodigdheden
Blender, een neteldoek, een fles met hersluitbare dop
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bloemkoolsoep met grijze garnalen
500 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen en houd de pantsers bij.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.
2 ajuinen
3
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in de boter.
1 stengel prei, 3 stengels selder
4
Snijd het groen van de prei en spoel het wit van de prei samen met de selder schoon onder koud stromend water. Snijd alles in grove stukken en stoof mee aan.
2 teentjes Look
5
Pel en plet de look. Laat meestoven.
2 bloemkolen
6
Haal de groene blaadjes van de bloemkool en haal de roosjes eraf. Snijd het merg van de bloemkool ook in stukken en doe alles mee in de pot. Hou enkele bloemkoolroosjes apart om te gebruiken als garnituur.
1 aardappel
7
Schil de aardappel en snijd ze in grove stukken. Doe ze mee in de pot.
2 blaadjes laurier, tijm, 2 l groentebouillon, witte peper, zout
8
Bevochtig alles met de groentebouillon en leg er een bouquet garni in van tijm en laurier. Breng op smaak met zout en witte peper.
9
Laat de groenten 45 minuten rustig garen onder een deksel. Ondertussen heb je tijd om de garnalenolie te maken.
De garnalenolie
10
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pot.
4 teentjes Look, 1 rode chilipeper, 1 duim gember, 1 Sjalotten
11
Schil ondertussen de look, de sjalot en de gember en snijd in kleine stukken. Snipper de rode chilipeper fijn.
limoenblaadjes
12
Doe alles samen met de garnaalkoppen en -pantsers in de hete olie. Voeg ook een paar limoenblaadjes toe.
1 tl Tomatenpuree
13
Roer wat tomatenpuree onder de garnaalpantsers en laat even trekken.
14
Zeef de geparfumeerde olie door een neteldoek en pers de handdoek goed uit. Giet de gezeefde olie daarna in een fles met hersluitbare dop en laat afkoelen.
De afwerking
0,2 l Room
15
Schep de soep in de blender en mix ze fijn. Giet de zijdezachte soep daarna terug in de pot en voeg de room toe.
16
Snijd de overige bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en laat ze kort garen in de warme soep.
1 bakje Waterkers
17
Serveer de soep met de verse grijze garnalen, een lekje geparfumeerde garnalenolie en wat waterkers. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De bloemkoolsoep met grijze garnalen
500 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen en houd de pantsers bij.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.
2 ajuinen
3
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in de boter.
1 stengel prei, 3 stengels selder
4
Snijd het groen van de prei en spoel het wit van de prei samen met de selder schoon onder koud stromend water. Snijd alles in grove stukken en stoof mee aan.
2 teentjes Look
5
Pel en plet de look. Laat meestoven.
2 bloemkolen
6
Haal de groene blaadjes van de bloemkool en haal de roosjes eraf. Snijd het merg van de bloemkool ook in stukken en doe alles mee in de pot. Hou enkele bloemkoolroosjes apart om te gebruiken als garnituur.
1 aardappel
7
Schil de aardappel en snijd ze in grove stukken. Doe ze mee in de pot.
2 blaadjes laurier, tijm, 2 l groentebouillon, witte peper, zout
8
Bevochtig alles met de groentebouillon en leg er een bouquet garni in van tijm en laurier. Breng op smaak met zout en witte peper.
9
Laat de groenten 45 minuten rustig garen onder een deksel. Ondertussen heb je tijd om de garnalenolie te maken.
De garnalenolie
10
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pot.
4 teentjes Look, 1 rode chilipeper, 1 duim gember, 1 Sjalotten
11
Schil ondertussen de look, de sjalot en de gember en snijd in kleine stukken. Snipper de rode chilipeper fijn.
limoenblaadjes
12
Doe alles samen met de garnaalkoppen en -pantsers in de hete olie. Voeg ook een paar limoenblaadjes toe.
1 tl Tomatenpuree
13
Roer wat tomatenpuree onder de garnaalpantsers en laat even trekken.
14
Zeef de geparfumeerde olie door een neteldoek en pers de handdoek goed uit. Giet de gezeefde olie daarna in een fles met hersluitbare dop en laat afkoelen.
De afwerking
0,2 l Room
15
Schep de soep in de blender en mix ze fijn. Giet de zijdezachte soep daarna terug in de pot en voeg de room toe.
16
Snijd de overige bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en laat ze kort garen in de warme soep.
1 bakje Waterkers
17
Serveer de soep met de verse grijze garnalen, een lekje geparfumeerde garnalenolie en wat waterkers. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Grijze garnalen
500 g
Ajuinen
2
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Look
6 teentjes
Bloemkolen
2
Aardappel
1
Laurier
2 blaadjes
Tijm
Groentebouillon
2 l
Witte peper
Zout
Rode chilipeper
1
Gember
1 duim
Sjalotten
1
Limoenblaadjes
Tomatenpuree
1 tl
Room
0,2 l
Waterkers
1 bakje
Bloemkoolsoep met grijze garnalen
Een echte soepklassieker uit seizoen 1 in een nieuw jasje. Bij deze zijdezachte bloemkoolsoep serveert Jeroen verse, grijze garnalen en waterkers. De garnaalpantsers kunnen daarna nog dienen om een geparfumeerde olie van te maken die je op het einde over je soep sprenkelt. En daarna: heerlijk genieten!Instructies
De bloemkoolsoep met grijze garnalen
500 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen en houd de pantsers bij.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.
2 ajuinen
3
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in de boter.
1 stengel prei, 3 stengels selder
4
Snijd het groen van de prei en spoel het wit van de prei samen met de selder schoon onder koud stromend water. Snijd alles in grove stukken en stoof mee aan.
2 teentjes Look
5
Pel en plet de look. Laat meestoven.
2 bloemkolen
6
Haal de groene blaadjes van de bloemkool en haal de roosjes eraf. Snijd het merg van de bloemkool ook in stukken en doe alles mee in de pot. Hou enkele bloemkoolroosjes apart om te gebruiken als garnituur.
1 aardappel
7
Schil de aardappel en snijd ze in grove stukken. Doe ze mee in de pot.
2 blaadjes laurier, tijm, 2 l groentebouillon, witte peper, zout
8
Bevochtig alles met de groentebouillon en leg er een bouquet garni in van tijm en laurier. Breng op smaak met zout en witte peper.
9
Laat de groenten 45 minuten rustig garen onder een deksel. Ondertussen heb je tijd om de garnalenolie te maken.
De garnalenolie
10
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pot.
4 teentjes Look, 1 rode chilipeper, 1 duim gember, 1 Sjalotten
11
Schil ondertussen de look, de sjalot en de gember en snijd in kleine stukken. Snipper de rode chilipeper fijn.
limoenblaadjes
12
Doe alles samen met de garnaalkoppen en -pantsers in de hete olie. Voeg ook een paar limoenblaadjes toe.
1 tl Tomatenpuree
13
Roer wat tomatenpuree onder de garnaalpantsers en laat even trekken.
14
Zeef de geparfumeerde olie door een neteldoek en pers de handdoek goed uit. Giet de gezeefde olie daarna in een fles met hersluitbare dop en laat afkoelen.
De afwerking
0,2 l Room
15
Schep de soep in de blender en mix ze fijn. Giet de zijdezachte soep daarna terug in de pot en voeg de room toe.
16
Snijd de overige bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en laat ze kort garen in de warme soep.
1 bakje Waterkers
17
Serveer de soep met de verse grijze garnalen, een lekje geparfumeerde garnalenolie en wat waterkers. Smakelijk!