
Zijn je kinderen dol op chicken nuggets maar wil jij liever dat ze meer groenten eten? Serveer ze een keer deze veggie nuggets. Wedden dat ze er dol op zijn?
Omdat de nuggets gemaakt worden van rauwe bloemkool, kun je kikkererwten uit blik gebruiken. Geef er een frisse dipsaus van erwtjes en avocado bij.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 0.5 bussel peterselie
- dragon
- 1 blik kikkererwten
- 4 augurk
- 100 g Parmezaanse kaas
- 100 g paneermeel
- arachideolie
- 100 g erwten
- 2 avocado
- munt
- 2 eetlepel yoghurt
- peper
- zout
Benodigdheden
- hakmolen met S-vormig mes
- keukenpapier
Bereiding
Bloemkoolnuggets
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en cutter ze in de hakmolen.
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze bij de bloemkool in de hakmolen..
Voeg er kappertjes, augurken en Parmezaan aan toe.
Spoel de peterselie en doe hem bij de bloemkool.
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de bloemkool. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Voeg er tenslotte enkele blaadjes dragon en een beetje paneermeel aan toe.
Mix tot een korrelige massa. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is.
Doe paneermeel in een schaal of diep bord.
Vorm kleine nuggets van het bloemkoolmengsel en rol ze door het paneermeel.
Verhit een flinke scheut neutrale olie in een pan en bak de nuggets goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.