Bloemkoolnuggets met dipsaus van avocado
Zijn je kinderen dol op chicken nuggets maar wil jij liever dat ze meer groenten eten? Serveer ze een keer deze veggie nuggets. Wedden dat ze er dol op zijn?Omdat de nuggets gemaakt worden van rauwe bloemkool, kun je kikkererwten uit blik gebruiken. Geef er een frisse dipsaus van erwtjes en avocado bij.
Bloemkoolnuggets met dipsaus van avocado
Zijn je kinderen dol op chicken nuggets maar wil jij liever dat ze meer groenten eten? Serveer ze een keer deze veggie nuggets. Wedden dat ze er dol op zijn?Omdat de nuggets gemaakt worden van rauwe bloemkool, kun je kikkererwten uit blik gebruiken. Geef er een frisse dipsaus van erwtjes en avocado bij.
Ingrediënten
4 personen
Bloemkool
1
Peterselie
0,5 bosjes
Dragon
1
Kikkererwten
1 blik
Augurken
4
Parmezaanse kaas
100 g
Paneermeel
100 g
Arachideolie
Erwten
100 g
Avocado's
2
Munt
1
Yoghurt
2 el
Peper
Zout
Eieren
2
Benodigdheden
Hakmolen, hakmolen met s vormig mes, keukenpapier, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bloemkoolnuggets
1 bloemkool, 0,5 bosjes peterselie, 1 dragon, 1 blik Kikkererwten, 4 augurken, 100 g Parmezaanse kaas, 100 g paneermeel, arachideolie, 2 eieren
1
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en cutter ze in de hakmolen.
2
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze bij de bloemkool in de hakmolen..
3
Voeg er kappertjes, augurken en Parmezaan aan toe.
4
Spoel de peterselie en doe hem bij de bloemkool.
5
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de bloemkool. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Voeg er tenslotte enkele blaadjes dragon en een beetje paneermeel aan toe.
6
Mix tot een korrelige massa. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is.
7
Doe paneermeel in een schaal of diep bord.
8
Vorm kleine nuggets van het bloemkoolmengsel en rol ze door het paneermeel.
9
Verhit een flinke scheut neutrale olie in een pan en bak de nuggets goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
TIPJe kunt een heleboel nuggets in één keer maken en ze invriezen.
Dipsaus
100 g erwten, 2 avocado's, 1 Munt, 2 el Yoghurt, peper, zout
10
Breng water aan de kook. Blancheer de erwten in het kokende water, giet af en spoel onder koud water.
11
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in stukken.
12
Doe de erwten en de avocado met de yoghurt en enkele blaadjes munt in de hakmolen en mix tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper en zout.
13
Serveer de nuggets met de dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bloemkoolnuggets
1 bloemkool, 0,5 bosjes peterselie, 1 dragon, 1 blik Kikkererwten, 4 augurken, 100 g Parmezaanse kaas, 100 g paneermeel, arachideolie, 2 eieren
1
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en cutter ze in de hakmolen.
2
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze bij de bloemkool in de hakmolen..
3
Voeg er kappertjes, augurken en Parmezaan aan toe.
4
Spoel de peterselie en doe hem bij de bloemkool.
5
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de bloemkool. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Voeg er tenslotte enkele blaadjes dragon en een beetje paneermeel aan toe.
6
Mix tot een korrelige massa. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is.
7
Doe paneermeel in een schaal of diep bord.
8
Vorm kleine nuggets van het bloemkoolmengsel en rol ze door het paneermeel.
9
Verhit een flinke scheut neutrale olie in een pan en bak de nuggets goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
TIPJe kunt een heleboel nuggets in één keer maken en ze invriezen.
Dipsaus
100 g erwten, 2 avocado's, 1 Munt, 2 el Yoghurt, peper, zout
10
Breng water aan de kook. Blancheer de erwten in het kokende water, giet af en spoel onder koud water.
11
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in stukken.
12
Doe de erwten en de avocado met de yoghurt en enkele blaadjes munt in de hakmolen en mix tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper en zout.
13
Serveer de nuggets met de dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bloemkool
1
Peterselie
0,5 bosjes
Dragon
1
Kikkererwten
1 blik
Augurken
4
Parmezaanse kaas
100 g
Paneermeel
100 g
Arachideolie
Erwten
100 g
Avocado's
2
Munt
1
Yoghurt
2 el
Peper
Zout
Eieren
2
Bloemkoolnuggets met dipsaus van avocado
Zijn je kinderen dol op chicken nuggets maar wil jij liever dat ze meer groenten eten? Serveer ze een keer deze veggie nuggets. Wedden dat ze er dol op zijn?Omdat de nuggets gemaakt worden van rauwe bloemkool, kun je kikkererwten uit blik gebruiken. Geef er een frisse dipsaus van erwtjes en avocado bij.Instructies
Bloemkoolnuggets
1 bloemkool, 0,5 bosjes peterselie, 1 dragon, 1 blik Kikkererwten, 4 augurken, 100 g Parmezaanse kaas, 100 g paneermeel, arachideolie, 2 eieren
1
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en cutter ze in de hakmolen.
2
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze bij de bloemkool in de hakmolen..
3
Voeg er kappertjes, augurken en Parmezaan aan toe.
4
Spoel de peterselie en doe hem bij de bloemkool.
5
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de bloemkool. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Voeg er tenslotte enkele blaadjes dragon en een beetje paneermeel aan toe.
6
Mix tot een korrelige massa. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is.
7
Doe paneermeel in een schaal of diep bord.
8
Vorm kleine nuggets van het bloemkoolmengsel en rol ze door het paneermeel.
9
Verhit een flinke scheut neutrale olie in een pan en bak de nuggets goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
TIPJe kunt een heleboel nuggets in één keer maken en ze invriezen.
Dipsaus
100 g erwten, 2 avocado's, 1 Munt, 2 el Yoghurt, peper, zout
10
Breng water aan de kook. Blancheer de erwten in het kokende water, giet af en spoel onder koud water.
11
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in stukken.
12
Doe de erwten en de avocado met de yoghurt en enkele blaadjes munt in de hakmolen en mix tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper en zout.
13
Serveer de nuggets met de dipsaus.